Moderna începe testarea vaccinului anti-COVID-19 la copii între 6 luni și 11 ani

Moderna începe testarea vaccinului anti-COVID-19 la copii între 6 luni și 11 ani
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Compania farmaceutică Moderna a anunțat că a început vaccinarea copiilor cu serul său anticoronavirus în faza de testare, în SUA și Canada. 6.750 de copii, cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani, au fost înscriși în acest studiu, pecizează CNN.

Compania Moderna începe testarea vaccinului anti-COVID la copii

Într-o primă etapă se testează diferite doze ale serului: copiii primesc două variante cu un rapel de 28 sau 25 de zile, în funcție de dozaj. Cei de 2-11 ani vor primi două doze la 28 de zile rapel cu 50 sau 100 micrograme de ser.

În funcție de rezultate, se va decide ce variantă de dozaj se va administra în a doua parte a studiului. După a doua doză de vaccin, copiii vor fi monitorizați un an.

Studiul se va desfășura în colaborare cu mai multe instituții guvernamentale: National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health și Biomedical Advanced Research and Development Authority de la US Department of Health and Human Services.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)