Premierul Florin Cîțu, despre scandalul privind dozele de la AstraZeneca: „Vaccinarea trebuie să continue” (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu, despre scandalul privind dozele de la AstraZeneca: Vaccinarea trebuie să continue (VIDEO)
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat marți că decizia ca România să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca a fost una luată de specialiști care au analizat riscurile și beneficiile vaccinului. De asemenea, premierul a precizat că vaccinarea trebuie să continue:

“O decizie a fost luată de specialiști, de medici, care s-au uitat la riscuri, la dovezile care stau în spatele acestei informații în spațiul public și au luat această decizie. Este o decizie bună în acest moment.

Campania de vaccinare trebuie să continue iar beneficiile vaccinării sunt clare peste tot în lume. Acolo unde s-a reușit o vaccinare rapidă am văzut o scădere foarte mare a numărului de persoane care s-au infectat”, a declarat premierul Florin Cîțu.

CNCAVtransmite că, în România, campania continuă cu toate vaccinurile autorizate la nivel european

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că, în România, campania de imunizare va continua cu toate vaccinurile folosite până acum.

Reacția vine după ce mai multe state au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca din cauza unor temeri legate de formarea cheagurilor de sânge. Până acum, 12 țări au luat această hotărâre:Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda, Germania, Franța, Italia, Olanda, Indonezia, Bulgaria și Spania.

„În cursul acestei seri, a avut loc o ședință extraordinară la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru analizarea evenimentelor înregistrate la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca, ca urmare a raportării cazurilor cu tulburări de coagulare la persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”,se arată în comunicatulCNCAV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`