Prefectul Capitalei: Nu luăm acum în discuție măsuri mai stricte, ci doar măsuri de conștientizare, prin care populația să fie încurajată să respecte regulile de protecție (VIDEO)

Prefectul Capitalei: Nu luăm acum în discuție măsuri mai stricte, ci doar măsuri de conștientizare, prin care populația să fie încurajată să respecte regulile de protecție (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat luni că autoritățile iau în calcul instituirea unor măsuri de conștientizare în contextul creșterii ratei incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus în București. Stoica spune că nu este vorba despre măsuri mai structie și nicii despre amenzi mai mari, ci despre o intensificare a controalelor.

Prefectul Capitalei, precizări cu privire la eventuale măsuri care ar putea fi impuse în București

”Dacă toate măsurile de protecție sunt respectate și sunt puse în aplicare corect ar putea să ducă la o diminuare la ratei de infectare”, a spus prefectul Bucureștiului.

Întrebat dacă este posibil să fie instituite măsuri mai stricte pentru a preveni o carantinare a Capitalei, prefectul a răspuns: ”Nu măsuri mai stricte. Nu luăm acum în discuție măsuri mai stricte, ci doar măsuri de conștientizare, prin care populația să fie încurajată să respecte regulile. Conform legii, nivelul următor este la 6 la mie, până la momentul respectiv nu avem ce să discutăm ca măsuri suplimentare. Trebuie să facem totul ca aceste măsuri care sunt acum în vigoare să fie respectate de toată lumea”.

De asemenea, întrebat ce măsuri de conștientizare ar putea fi adoptate, Alin Stoica a precizat: ”De exemplu, echipe mixte ale diverselor organisme de control, DSP, împreună cu ITM, cu Poliția, cu DSV să meargă și să verifice dacă se respectă toate măsurile de siguranță, și la agenți economici, și pe stradă, și în momentele de vârf de trafic”.

Alin Stoica a menționat însă că nu este vorba despre creșterea amenzilor.

”În niciun caz nu vrem ca aceste măsuri să fie considerate unele punitive. Sunt, mai degrabă, unele educative. Intenția nu este să colectăm amenzi de la populație, ci pur și simplu să-i facem să înțeleagă că sunt importante măsurile astea pentru ei”, a mai precizazt prefectul Alin Stoica.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Situația infectărilor cu coronavirus la nivelul Capitalei

Potrivit raportării transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, în municipiul ucurești, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 531 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, iar rata incidenței a ajuns la 3,88 de îmbolnăviri la mia de locuitori, Capitala aflându-se, alături de județele Brașov, Cluj, Ilfov și Timiș, în scenariul roșu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie