Poluare masivă într-o arie protejată din județul Constanța. Un munte de pet-uri au fost aruncate în apropierede granița cu Bulgaria, înzonă protejatăCanaraua Fetei. Aici se găsesc aproape 100 de specii de păsări protejate la nivel european. Zona este una deosebită, cu păduri de foioase, păduri termofile, stepe de calcar şi grote.
Anul trecut, Garda de Mediu din Constanța a făcut două controale în zonă și a dat și o amendă de 15.000 de lei, dar deșeurile tot nu au dispărut.
Potrivit Digi24, aria protejată se întinde pe o supafaţă de peste 6.000 de hectare dar, din păcate, este sufocată de gunoaie. Specialiştii de la Ocolul Silvic spun că mizeria este adusă de un pârâu care traversează mai multe localităţi.
Pădurarii spun că au tot curăţat zona împreună cu reprezentanţi ai primăriei. Ultima ecologizare a fost făcută anul trecut, în luna septembrie. Viceprimarul din Băneasa recunoaşte că localnicii din zonă aruncă gunoaiele în pârâu, iar acţiunile de ecologizare sunt în zadar.
Autorităţile caută o soluție pentru ecologizarea zonei.
La Canaraua Fetei se află și un complex monahal paleo-creștin săpat în dealurile calcaroase ce se întind pe firul Văii Ceairului, într-un paisaj de o frumusețe rar întâlnită. Complexul monahal este format din mai multe bisericuțe de piatră, care comunică între ele prin galerii săpate în deal și estecel mai vechi așezământ de acest tip din țara noastră. Se crede că a fost locuit în două perioade, prima este curprinsă între secolele IV-VII, iar cea de-a doua în Evul Mediu timpuriu, secolele IX-X. Arheologii au descoperit aici rămășițele a doi monahi necunoscuți și trei morminte profanate cu secole în urmă.