Lucian Bode anunță că Poliția locală se va întoarce în coordonarea primăriilor, iar jandarmii detașați la ordine publică vor reveni în unitățile lor

Lucian Bode anunță că Poliția locală se va întoarce în coordonarea primăriilor, iar jandarmii detașați la ordine publică vor reveni în unitățile lor
Foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne anunță că va propune ca polițiștii locali să se întoarcă la primării, iar jandarmii detașați la ordine publică să revină în unitățile lor. Propunerile vor fi înaintate în ședința de miercuri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), a anunțat Lucian Bode, marți seară, la TVR.

Lucian Bode: Poliția locală revine în coordonarea administrațiilor locale

„Mâine voi veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine vom lua această decizie. A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării”, a precizat Lucian Bode, potrivit G4 Media.

„Înființarea poliției locale și activitatea ei e o decizie de oportunitate la nivel local. Nu e normal ca toate costurile să fie suportate la nivel local și coordonarea să fie la nivel național”, a mai spus șeful MAI, în contextul în care în timpul stării de urgență din primăvara anului trecut, cei peste 10.000 de angajați ai Poliției locale au trecut în coordonarea Poliției naționale.

În aceeași intervenție televizată, Lucian Bode a vorbit și despredateleprivind derularea procesului de vaccinare, publicate de Ministerul Sănătății, care ar fi conținutinclusiv adrese ale unor instituții din sistemul de apărare, ordine publică și din cadrul serviciilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`