România a ajuns la 378 de cazuri de infectare cu tulpina britanică și 10 decese. INSP: 29 dintre pacienți sunt copii

România a ajuns la 378 de cazuri de infectare cu tulpina britanică și 10 decese. INSP: 29 dintre pacienți sunt copii
Foto: Pixabay

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, marți, că pe teritoriul României au fost depistate până în prezent 378 de cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului, iar 29 dintre pacienți sunt copii. Potrivit autorităților, la nivel național au fost înregistrate 10 decese asociate cu această variantă a SARS-CoV-2.

În total, în țara noastră au fost depistate peste 835.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

Datele prezentate marți de autorități arată că în total, până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 835.552 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de767.219 pacienți au fost declarați vindecați, iar21.056 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Potrivit autorităților, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.157. Dintre acestea, 1.126 sunt internate la ATI.

Radu Țincu, despre tulpina britanică a coronavirusului:E mai contagioasă, dar nu e neapărat mai mortală și vaccinurile sunt în continuare eficiente împotriva sa

În 23 februarie, medicul Radu Țincu a vorbit în direct pe B1 TV despre varianta britanică a coronavirusului și evoluția epidemiei la nivel național, context în care s-a arătat de părere că această variantă va rămâne probabil cea dominantă, dar a subliniat că vaccinurile de pe piață sunt în continuare eficiente împotriva sa.

„Cel mai probabil, de la momentul în care am detectat pentru prima oară varianta în România, în următoarele două-trei luni de zile, probabil, toate îmbolnăvirile se vor înregistra cu această variantă virală, așa cum s-a întâmplat și în Marea Britanie. (…)Ceea ce trebuie să știm este că această variantă nouă virală este mai contagioasă, dar nu este neapărat mai mortală, nu crește mortalitatea. Elementul important este că în continuare vaccinurile de pe piață sunt eficiente împotriva acestei noi variante”, a adăugat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`