Comitetul de coordonare a vaccinării – 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani, programate la vaccinare cu AstraZeneca

Comitetul de coordonare a vaccinării - 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani, programate la vaccinare cu AstraZeneca
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA

După elimnarea limitei de vârstă pentru vaccinarea cu doze de la AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani au fost programate pentru imunizare, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării.

Nuămrul persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, programate pentru vaccinarea cu AstraZeneca, a ajuns la 59.522

”Din momentul ridicării restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani”, a transmis Comitetul pentru Coordonarea Acţiunii de Vaccinare.

Restricţia de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca a fost eliminată de luni, astfel că vaccinul poate fi administrat tututor persoanelor de peste 18 ani, în condiţiile în care iniţial era destinat doar celor până în 55 de ani.

Ulterior, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizat că se pot face programări pe platforma electronică pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, având în vedere că a fost eliminată restricţia de vârstă.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de companiaAstraZeneca”, a anunțat CNCAV.

Conform rezumatului caracteristicilor produsului, notează CNCAV, „vaccinulAstraZenecapoate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani”.

Noi date despre vaccinarea în România: Câte persoane au primit serul anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore

Aproape 43.500 de persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit raportării transmise luni seară de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Astfel, numărul total al românilor care au fost vaccinați de la începutul campaniei de imunizare a trecut de 1,2 milioane, fiind aministrate peste 1,8 milioane de doze de vaccin.

Din datele publicate deCNCAVreise că, în ultimele 24 de ore, 43.458 persoane au primit vaccinul ant-COVID-19, dintre care 38.284 au primit prima doză de ser, iar în cazul a 5.174 a fost administrat rapelul.

De asemenea, din numărul total al celor care au fost vaccinați în acest interval, 32.500 de persoane au primit vaccinul Pfizer/BioNTEch, 4.644 au fost vaccinate cu Moderna, iar alte 6.314 persoane au fost vaccinate cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

1.212.502 români au fost imunizați, la nivel național, începând din 27 decembrie 2020, când a luat startul campanoa națională de vaccinare, și până acum. Dintre aceștia au primit prima doză de vaccin 554.760, iar alți 657.742 au făcut și rapelul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`