Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, îl acuză pe Dominic Fritz că „nu a făcut nimic” pentru reducerea ratei de infectare cu noul coronavirus

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, îl acuză pe Dominic Fritz că „nu a făcut nimic” pentru reducerea ratei de infectare cu noul coronavirus
sursa foto: facebook

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, l-a acuzat pe Dominic Fritz, edilul Timișoarei,că „nu a făcut nimic” pentru reducerea ratei de infectare cu noul coronavirus. Acesta a cerut, luni seara, administraţiei din Timișoara să vină cu un plan de acţiune prin care să se reducă perioada carantinării şi a efectelor negative ale acesteia asupra sectorului social, economic şi educaţional.

Alin Nica: Dominic Fritz nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare

Mai exact, Alin Nica a afirmat, într-o declaraţie de presă, citat de Agerpres, că primarul Dominic Fritz, care este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Timişoara, a avut cadrul contextual şi instrumentele, „dar nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare, ba mai mult, a trecut sub tăcere focarul de COVID de la Biroul de Urbanism, nu testează angajaţii, nu are proceduri interne şi a expus astfel populaţia la infectare, în trei cazuri prezentate în presă”.

El a mai spus că „de la preluarea mandatului de primar până azi, Dominic Fritz nu a avut loc nici măcar o singură întrunire a CLSU Timişoara în care să se discute şi să se stabilească şi să se aprobe un plan adaptat de măsuri anti-COVID. Primarul Dominic Fritz este responsabil de convocarea CLSU. Dacă CLSU nu reacţionează, atunci ce să ne aşteptăm la măsuri de protejare a economiei locale, de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pericolul”.

Dominic Fritz, despre carantinarea Timișoarei: „Este decizia corectă. Medicii îmi spun că situația nu a fost niciodată așa de serioasă cum este acum”

Amintim că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat pentru B1 TV, că măsura carantinării municipiului a fost una corectă și necesară.

„Trebuie să funcționeze. Eu cred că decizia să se carantineze, nu doar Timișoara ci toată zona metropolitană, este decizia corectă. Din păcate am văzut în trecut, unele decizii de carantinare doar a unei comune periurbane, fără să se carantineze și Timișoara și asta a dus, de fapt , la un efect zero. De aceea cred că aceasta este o măsură corectă și necesară”, a spus edilul în emisiunea moderată de Tudor Mușat.

Dominic Fritz a precizat că situația din spitale a devenit tot mai gravă și că medicii i-au comunicat că niciodată problemele nu au fost mai serioase ca în prezent:

„Medicii îmi spun că situația nu a fost niciodată așa de serioasă cum este acum. Tocmai din această cauză am tras frâna de urgență. Acum este important ca toată lumea să înțeleagă că aceste reguli nu sunt opționale și că ar trebui să fie respectate. Am încercat cât de mult se poate să permitem o viață economică, lumea poate să meargă la lucru, magazinele rămân deschise, dar asta totuși cere o responsabilitate individuală. Să respecte aceste măsuri și să evite orice contact în viața privată care nu este strict necesar”, a mai precizat Dominic Fritz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`