Surse: Guvernul ia în calcul prelungirea cu o oră a restricțiilor de circulație pe timp de noapte

Surse: Guvernul ia în calcul prelungirea cu o oră a restricțiilor de circulație pe timp de noapte
Foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul ia în calcul să prelungească restricțiile de circulație pe timpul nopții devansând cu o oră, de la 23:00 la 22:00, interdicția de ieșire din casă, informează G4Media, care citează surse din Executiv. Autoritățile speră ca astfel să reducă mai ales petrecerile la care participă un număr de persoane peste limita legală.

De asemenea, guvernanții ar mai intenționa să impună unităților de cazare din zonele turistice să nu permită ocuparea a mai mult de jumătate din camere.

Sursele G4Media au mai precizat că magazinele se vor închide tot la ora 21:00, la fel ca acum, dar mall-urile vor rămâne deschise.

Restricțiile ar urma să intre în vigoare din 14 martie, odată cu prelungirea cu încă o lună a stării de alertă.

Florin Cîțu, despre evoluția epidemiei de coronavirus și eventualele noi restricții

Luni, premierul Florin Cîțu a declarat căva fi analizată evoluția epidemiei de coronavirus și, în funcție de rezultate, „vom veni cu măsuri”. „E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor”, a ținut el să precizeze.

Despre faptul că Timișoara a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări, șeful Guvernului a afirmat: „Nu s-au respectat regulile și nici nu au fost sancționați cei care nu le-au respectat”.

Cîțu a mai spus că România va primit 2,6 milioane de doze de vaccin în martie și tot acum va începe vaccinarea populației generale. Acesta a precizat că a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și președintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiță, să înceapă mai devreme a treia etapă de vaccinare, dacă acest lucru e posibil. Teoretic, a treia etapă de vaccinare ar trebui să înceapă pe 15 martie.

În legătură cu protestul de duminică după-amiază din Capitală, premierul Florin Cîțu a punctat: „Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare