Israel, Austria şi Danemarca colaborează pentru dezvoltarea unor noi vaccinuri împotriva COVID-19

Israel, Austria şi Danemarca colaborează pentru dezvoltarea unor noi vaccinuri împotriva COVID-19
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Israel, Austria şi Danemarca s-au aliat pentru a produce o nouă generație de vaccinuri împotriva COVID-19. Cele trei ţări vor lansa ‘un fond de cercetare şi dezvoltare’ şi ‘începe eforturi comune pentru producerea de viitoare vaccinuri’, a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, fără a da detalii despre bugetul alocat proiectuluisau despre capacitatea de producţie.

Nu ştim cât timp vaccinul va rămâne eficace. Este vorba despre şase luni, un an, doi ani, mai mult sau mai puţin, nu ştim şi, de aceea, trebuie să ne protejăm populaţiile împotriva resurgenţei pandemiei sau a mutaţiilor’, a declarat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, într-o conferinţă de presă, citează agerpres.ro.

Israelul a încheiat un acord cu compania farmaceutică Pfizer, prin care a obținut o aprovizionare rapidă cu vaccinuri în schimbul furnizării de date medicale despre efectul lor asupra populaţiei sale.

Acest acord a permis administrarea cel puţin a primei dozei de vaccin unui procent de peste 50% din cei 9,3 milioane de israelieni şi efectuarea unei serii de teste pe scară largă ce au confirmat, până în prezent, eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNtech.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`