4 optimizari SEO pentru blogurile create pe un server de gazduire WordPress

4 optimizari SEO pentru blogurile create pe un server de gazduire WordPress

Daca detii un blog personal, probabil stii deja cat de important este procesul de optimizare pentru motoarele de cautare. In momentul in care scrii un articol si-l postezi pe serverul de gazduire WordPress, te afli in competitie cu nenumarate persoane care au acoperit deja acelasi subiect. Astfel, poate fi destul de dificil sa te diferentiezi. Iata 4 modificari ce le poti face pentru a ajunge la potentialii clienti mai usor!

  1. Instaleaza un plugin SEO

Cea mai populara varianta este Yoast SEO. Cu ajutorul acestuia, poti analiza cuvintele cheie incluse in fiecare pagina intr-un mod mai simplu, sa editezi descrierile meta si sa afli ce imbunatatiri poti efectua inainte de orice publicare. Un alt avantaj consta in faptul ca se creeaza automat un sitemap XML. Acesta este un fisier special care contine toata structura site-ului, impreuna cu sectiunile si link-urile interne. Datorita prezentei sale, robotii din Google pot sa afle de tine intr-un timp mai scurt. De asemenea, continutul este analizat intr-un mod mai clar si pozitia in ranking va urca mai rapid.

  1. Seteaza permalinkuri noi

Un link permanent in serviciul de gazduire WordPress reprezinta denumirea completa a unei pagini web. Acesta poate avea pana la 2083 de caractere, insa, din punct de vedere SEO, ar fi recomandat sa ramana mai scurt – mai exact, de cel mult 100 de caractere. Adresele au formatul implicit deviat din numele postari. Acestea pot contine si diverse numere care fac referire la o anumita data. Este important sa retii faptul ca utilizatorii evita continutul postat in urma cu ani de zile, deoarece nu pare de actualitate.

  1. Optimizeaza imaginile

O poza spune mai mult decat 1,000 de cuvinte, astfel ca imaginile din serverul de gazduire WordPress sunt foarte importante pentru experienta utilizatorilor. Pe langa asta, continutul tau are sanse mai mari sa fie distribuit. Alege un nume scurt si descriptiv, care sa aiba pana in 12 caractere. Al doilea pas este sa creezi un text ALT, care sa explice continutul postarii si motivul pentru care aceasta a fost publicata. Nu te stradui sa adaugi cuvinte cheie, deoarece procesul te poate afecta in mod negativ. Cauta o poza care sa fie disponibila pentru mediul public si focuseaza-te pe oameni. Este necesar ca fotografiile sa se incarce repede. Acest lucru il poti face prin micsorarea lor inainte de publicare sau prin utilizarea unui modul specific.

  1. Alege o tema optimizata pentru dispozitivele mobile

Cautarile pe mobil sunt cu pana la 60% mai frecvente decat cele efectuate pe desktop. Din acelasi motiv, algoritmii SEO s-au modificat in ultimii ani pentru a facilita experientele de acest tip. Aria temei tale de pe serverul de gazduire WordPress trebuie sa fie adaptata la dimensiunile ecranului si sa asigure vizibilitate maxima. Pe langa asta, este necesar sa existe butoane prin care sa accesezi sectiunile din pagini. Alege o tema care sa aiba legatura cu nisa in care activezi si asigura-te ca aceasta este actualizata la zi. Versiunile vechi sunt pline de buguri si brese de securitate, ce pot pune in pericol siguranta. Poti investi banii intr-o tema premium sau sa instalezi Google AMP pentru ca paginile sa se incarce mai rapid.

Cat de importanta este optimizarea SEO?

Desi poti publica continut pe blog, acest lucru nu garanteaza faptul ca vei deveni popular si vei obtine succes. De aceea, este necesar sa faci o optimizare SEO pentru a-ti spori sansele de reusita. Nu in ultimul rand, tine cont sa alegi un plan de gazduire WordPress de la un furnizor cu experienta!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri