Sorin Cîmpeanu: Numărul testelor folosite în școli, incredibil de mic. Se ia în calcul la modul foarte serios achiziția de teste non-invazive, pe bază de salivă, care nu necesită personal medical (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Numărul testelor folosite în școli, incredibil de mic. Se ia în calcul la modul foarte serios achiziția de teste non-invazive, pe bază de salivă, care nu necesită personal medical (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

În școlile din România au fost folosite mai puțin de 5.000 din cele 1,15 milioane de teste antigen livrate către Direcțiile de sănătate publică pentru a fi utilizate la testarea rapidă a elevilor și a personalului din sistemul de învățământ, iar Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că numărul este „incredibil de mic”, context în care se ia în calcul „la modul foarte serios” achiziționarea unor teste non-invazive, mai exact a acelor teste pe bază de salivă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre testarea personalului din învățământ și a elevilor la școală

„1.150.000 de teste au fost livrate către DSP-uri, cu destinație – testarea personalului din învățământ și a elevilor. Este incredibil de mic numărul de mai puțin de 5.000 de teste din aceste 1.150.000. Aici avem și problema personalului care să administreze aceste teste, și avem și rezerva părinților în a-și exprima acordul cu privire la testarea copiilor, considerând că acest test este invaziv. Se ia în considerare la modul foarte serios achiziția de teste care să fie non-invazive, acele teste pe bază de salivă, care pe de o parte nu necesită personal medical pentru a fi administrate, deci ar putea să urce exponențial numărul testelor utilizate în școli, iar pe de altă parte, prin caracterul lor non-invaziv, îndrăznesc să cred și să sper că ar genera un acord mult mai facil al părinților pentru testarea elevilor care prezintă simptome, sau pentru testarea colegilor elevilor care sunt deja confirmați pozitiv”, a declarat ministrul Educației, miercuri seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

În aceeași emisiune, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre relația cu Vlad Voiculescu, dar și despre vaccinarea personalului din învățământ, ocazie cu care a anunțat că joi va fi vaccinat angajatul din sector cu numărul 100.000.

„În primul rând, astăzi, am avut vaccinarea pacientului cu numărul un milion, iar mâine, anunț în premieră, domnule Mușat, că vom avea vaccinarea angajatului din învățământ cu numărul 100.000 și asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învățământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate de miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care și-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ”,a adăugat demnitarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”