OMS trage semnalul de alarmă. Se anunță „o nouă pandemie” până în 2050, care va afecta 2,5 miliarde de oameni

OMS trage semnalul de alarmă. Se anunță „o nouă pandemie până în 2050, care va afecta 2,5 miliarde de oameni

Informație surprinzătoare transmisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 2,5 miliarde de oameni, adică aproximativ un sfert din populația Planetei, se vor confrunta cu probleme de auz până în anul 2050, se arată într-un raport al instituției cu sediul la Geneva.

„Cel puţin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii şi a auzului şi la alte servicii de reabilitare”, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii în primul său raport mondial asupra auzului publicat marţi, înainte de Ziua Mondială a Auzului, care se celebrează pe data de 3 martie, potrivit Agerpres.

Cum pot fi prevenite și tratate problemele cu auzul

Pentru a preîntâmpina problemele cu auzul, specialiștii OMS recomandă protejarea împotriva zgomotului, monitorizarea medicamentelor care pot afecta negativ urechea și menținerea unei igiene corespunzătoare.

„O pierdere a auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacităţii oamenilor de a comunica, de a studia şi de a-şi câştiga existenţa. Poate avea, de asemenea, un impact asupra sănătăţii mintale şi a capacităţii lor de a întreţine relaţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, experții OMS au subliniat faptul că majoritatea bolilor urechii pot fi prevenite, dar și vindecate prin tratament medical sau chirurgical. În cazul în care pierderea auzului este ireversibilă, aparatele auditive și implanturile cohleare rămân soluții eficiente.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`