Noi detalii din discuțiile dintre atacatorul de la Onești și polițiști: ”Nu mă liniştesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun. De nu-i vezi morţi aici”

Noi detalii din discuțiile dintre atacatorul de la Onești și polițiști: ”Nu mă liniştesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun. De nu-i vezi morţi aici”

Cazul celor doi muncitori schestrați și uciși într-un apartament din Onești a șocat o țară întreagă. Agresorul, fost proprietar al apartamentului, era nemulțumit că își pierduse locuința și credea că prin gestul său extrem va reuși să o recupereze. Patru ore au durat negocierile cu el, dar, în cele din urmă, acestea au eşuat. Bărbatul a fost împușcat în picior și spitalizat, iar soția lui a fost reținută pentru pentru complicitate la lipsire de libertate. De asemenea, o echipă de specialişti din Capitală a fost trimisă la Onești pentru a verifica modul în care s-a desfășurat intervenția. Între timp, în spațiul public au apărut detalii despre felul în care au decurs negocierile dintre polițiști și atacator.

Cum au negociat polițiștii cu atacatorul de la Onești

Bărbatul era foarte nervos și a amenințat în repetate rânduri că-i va ucide pe cei doi muncitori, în timp ce oamenii legii încercau să-l liniștească, potrivit discuțiilor publicate de Antena 3:

”Criminal: De 10 ani de zile eu tot am scris. Nu mi-a dat niciun răspuns. Hotărârea judecătorească nu mi-a dat-o nimeni. Nu este. Vă duceţi şi faceţi rost de ea.

Poliţist: Nu ar fi mai bine să vă liniştiţi…

Criminal: Nu mă liniştesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun. De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu.

Poliţist: Calmaţi-vă!

Criminal: Nu mă calmez deloc. De zece ani de zile tot sunt calm. De zece ani de zile tot fac la bandiţii din miliţie şi la bandiţii din justiţie. Nu mă abţin deloc. Nişte bandiţi şi un hoţ. Împreună cu comandantul vostru este un bandit şi cel de la Bacău, alt bandit.Un hoţ şi un nenorocit.Ascultă ce-ţi spun! Băi, băieţi! Du-te şi vezi-ţi de treaba ta. Nu stau de vorbă cu tine decât în baza hotărârii judecătoreşti, atât. Eu nu stau cu nimeni de vorbă. Am, stat 10 ani”.

Doi muncitori, sechestrați și uciși de un bărbat într-un apartament din Onești

În vârstă de 68 de ani, atacatorul se numește Gheorghe Moroșan și el a fost cel care a sunat la 112 și a alertat autoritățile, anunțând că a sechestrat doi muncitori în locuință.

Cei doi renovau locuința care îi aparținuse bărbatului. Acesta avea un obicei din a vizita zilnic apartamentul, iar atunci când i-a văzut pe muncitori acolo, a intrat peste ei, i-a amenințat și i-a înjunghiat de mai multe ori.

Din cauza rănilor suferite, unul dintre muncitori, un bărbat învârstă de 36 de ani, a murit la fața locului. Al doilea muncitor a murit la spital.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`