Comisarul european pentru gestionarea crizelor mulțumește României pentru donația de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova. Janez Lenarcic: O ofertă generoasă

Comisarul european pentru gestionarea crizelor mulțumește României pentru donația de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova. Janez Lenarcic: O ofertă generoasă
foto: Hepta.ro / DPA Images

Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea crizelor, a mulțumit României pentru donația de vaccin anti-COVID-19 acordată Republicii Moldova. Prima tranșă din cele 200.000 de doze promise de președintele Klaus Iohannis, constând în 21.600 de doze, a sosit sâmbătă după-amiază la Chișinău.

Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea crizelor, mulțumește României pentru donația de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova

„Îi mulțumesc României pentru oferta sa generoasă și rapidă de vaccinuri către Republica Moldova. Mecanismul de Protecție Civilă continuă să faciliteze solidaritatea în timpul pandemiei. Sprijinirea vaccinării la nivel global este esențială pentru a ține sub control COVID-19”, a scris Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea crizelor, sâmbătă, pe Twitter.

Președintele României a fost, în finalul anului 2020, primul oaspete primit la Chișinău de Maia Sandu, la acel moment proaspăt învestită în funcția de președintă a Republicii Moldova. Cu această ocazie, Klaus Iohannis anunța un nou pachet de sprijin, iar o parte din acesta se referea la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Maia Sandu a anunțat, sâmbătă, că dozele de vaccin au sosit la Chișinău, ocazie cu care a mulțumit României și UE, și a precizat că prima tranșă de ser va fi folosită pentru „vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia”.

„Vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns înRepublica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum câteva clipe pe Aeroportul Internațional Chișinău.Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană! Lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulțumim pentru efort și sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare.Împreună oprim pandemia. Vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză”, a scrisMaia Sandu, președinta Republicii Moldova, pe Facebook.

România își ține mereu promisiunile, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, a subliniat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

„Tocmai au ajuns azi înRepublica Moldovaprimele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de Președintele României, domnul Klaus Iohannis. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge înRepublica Moldova! România își ține mereu promisiunile, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, a scris ministrulBogdan Aurescu, pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`