Florin Cîțu: ”România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin AstraZeneca”

Florin Cîțu: ''România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin AstraZeneca''
Sursa: Captura Facebook

Premierul Florin Cîţu a precizat, sâmbătă, pe Facebook, căsunt livrate primele doze de vaccin către Republica Moldova. Este vorba de21.600 de doze de vaccin AstraZeneca.

„România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a afirmat Florin Cîţu, într-un clip postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a adoptat, în ședința de Guvern de vineri, o Hotărâre prin care să se asigure că în Republica Moldova ajunge prima tranșă din cantitatea de vaccinuri anti-COVID-19 pe care i-oacordă gratuit România, a anunțat premierulFlorin Cîțu.

„Vom avea o ședință de Guvern la ora 1:45. Vom adopta online Hotărârea de Guvern pentru a ne asigura că ajung în Republica Moldova, astăzi, sper, cele 21.600 de doze de vaccin”, a declarat prim-mininistrulFlorin Cîțu,vineri. Întrebat despre ce ser este vorba, el a răspuns: „Cred că sunt AstraZeneca”.

În cele din urmă, în 24 februarie, președinta Maia Sandu a anunțat că Guvernul de la București a aprobat o OUG prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova, ajutorul imediat constând în 20.000 de doze de ser din cele 200.000 promise de România.

„O veste foarte bună pentru țara noastră!Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România.Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României,Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a declarat Maia Sandu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025