România ar putea importa Ivermectina din Bulgaria: „Se fabrică în multe țări din UE”. OMS urmează să dea verdictul

România ar putea importa Ivermectina din Bulgaria: „Se fabrică în multe țări din UE. OMS urmează să dea verdictul
Sursă foto: Pixabay

Ivermectina s-a dovedit eficientă în prevenția și tratarea COVID-19, inclusiv pentru formele severe, în din ce în ce mai multe studii. Autoritățile române nu au venit cu o analiză în acest sens, însă medicamentul ar putea fi recomandat de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), după verdictul unei comisii de specialitate.

Dragoș Damian, președintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente, așteaptă un răspuns fie de la autoritățile române, fie de la OMS. Acesta a anunțat deja faptul că instituția pe care o reprezintă va dona 10.000 de tablete.

„Noi am oferit Ministerului Sănătății posibilitatea de a dona 10.000 de tablete pentru trial-uri clinice, pentru ca medicii din România să aibă o opinie. Nu am primit aprobarea de a aduce medicamentul, în prezent stă într-un depozit în Bruxelles și așteptăm să-l aducem medicilor pentru a-l testa. Voiam doar să aflăm o opinie medicală”, a declarat Damian, pentru Medika TV.

Ivermectina ar putea fi importată de la bulgari

În România nu există fabrică în care să se producă Ivermectină. Cel mai probabil, medicamentul va fi adus din Bulgaria, stat care a aprobat medicamentul pentru uz uman, fără prescripție medicală.

„Noi am putea doar să importăm Ivermectina, nu să o fabricăm. Nu s-a fabricat niciodată pentru uz uman în România, în schimb se fabrică în multe țări din Uniunea Europeană, toate au câte 4 – 5 preparate de Ivermectină pentru uz uman. Agenția Medicamentului din Bulgaria și Guvernul bulgar au decis ca Ivermectina să devină medicament fără prescripție medicală și medicii îl indică în tratamentul infecției cu SARS-CoV-2”, a mai precizat Dragoș Damian, pentru sursa citată.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în România este aprobat un singur medicament de uz uman care conține Ivermectină, sub formă de cremă, administrat pentru acnee rozacee.

Dr. Adrian Marinescu: „Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi”

Dr. Adrian Marinescu susține utilizarea Ivermectinei, pentru prevenția și tratarea COVID-19.

„Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi, pentru tratarea COVID. Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave. Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil, va fi un interval scurt dacă lucrurile se vor mişca la nivel european”, a explicat Adrian Marinescu pentru Libertatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)