Israelul a vaccinat jumătate din populaţie cu o doză de vaccin împoriva covid-19 şi 35% cu a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech

Israelul a vaccinat jumătate din populaţie cu o doză de vaccin împoriva covid-19 şi 35% cu a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Israelul anunţă că a vaccinat jumătate din populaţie cu o doză de vaccin împoriva covid-19 şi 35% cu a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat vineri ministrul israelian al Sănătăţii Yuli Edelstein, relatează Reuters. Datele includ și pe palestinienii din Ierusalimul de Est, vaccinaţi în cadrul acestei campanii de vaccinare care a început la 19 decembrie. Însă palestinienii din Cisiordania şi Fâşia Gaza nu fac parte din campania israeliană de vaccinare.

Campania de vaccinare împotirva COVID-19, un succes în Israel

Premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu – aflat în campanie electorală – a anunţat că vrea ca toţi israelienii în vârstă de peste 16 ani să fie vaccinaţi până la sfârşitul lui martie, în vederea unei redeschideri a ţării în aprilie.

Însă Ministerul israelian al Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o scădere a numărului de vaccinuri distribuite de alianţa americano-germanăPfizer-BioNTech

În ceea ce privește situația vaccinării la nivel european, prim-ministrul Florin Cîțu, a respins joi criticile aduse strategiei UE de achiziție colectivă a vaccinurilor împotirva COVID-19, argumentând într-un interviu pentruPoliticobeneficiile aduse țărilor mai mici ale blocului.

România se numără printre statele cu cea mai bună performanță la vaccinare din UE, depășind țările mai bogate cu servicii de sănătate mai performante.

Acesta a administrat 7,62 doze la 100 de persoane începând cu 24 februarie, potrivit live tracker-ului POLITICO – al cincilea cel mai mare din UE, la fel ca Grecia și peste Belgia, Franța, Italia, Germania și Țările de Jos.

Eficacitatea vaccinuluiPfizer-BioNTech, confirmată

Eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech împotrivaCOVID-19este de 94% în cazurile simptomatice de coronavirus, potrivit unui studiu de mare amploare realizat în Israel. Aceste date confirmă informațiile furnizate de studiile clinice ale producătorului şi rolul crucial al campaniilor de vaccinare în încheierea pandemiei de coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, vaccinul a avut o eficacitate de 72% în prevenirea deceselor deCOVID-19după prima doză, însă numărul mic al deceselor înregistrate în cadrul studiului a făcut ca acest procent să fie considerat mai puţin fiabil.

Până acum, eficacitatea unui vaccin a fost dovedită prin studii clinice realizate pe mii de persoane, dar nu în condiţii reale, care implică o mai mare varietate de persoane şi comportamente, dar şi provocări logistice precum menţinerea serurilor la temperaturi scăzute.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră