Polițiștii din Alba au reținut conducătorul unei instituţii şi un administrator de firmă într-un dosar care vizează acuzații de delapidare şi fals în înscrisuri

Polițiștii din Alba au reținut conducătorul unei instituţii şi un administrator de firmă într-un dosar care vizează acuzații de delapidare şi fals în înscrisuri

Polițiștii din Alba au reținut conducătorul unei instituţii şi un administrator de firmă într-un dosar care vizează acuzații de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai exact, cei doi sunt acuzaţi că ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize şi studii de fezabilitate fictive privind lucrări lareaua de alimentare cu apă potabilă a unei comune.

Potrivit Agerpres, în acest dosar ar fi vizat primarul comunei Vinţu de Jos, Ioan Barbu, aflat la primul mandat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat o percheziţie la sediul unei instituţii publice din judeţul Alba, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

Potrivit anchetatorilor, în luna decembrie a anului 2020, instituţia, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din Capitală, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică şi studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii reţelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei.

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituţiei publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare – primire şi ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot