Florin Cîțu, despre protestul de la Mina Lupeni: Nu cred că soluția aleasă rezolvă problemele. Foarte mulți politicieni profită de această situație (VIDEO)

Florin Cîțu, despre protestul de la Mina Lupeni: Nu cred că soluția aleasă rezolvă problemele. Foarte mulți politicieni profită de această situație (VIDEO)
foto simbol: Pixabay

Prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit despre situația de la Mina Lupeni, unde protestul a continuat și în weekend, și spune că îi înțelege pe ortaci, despre care spune că trec „printr-o perioadă dificilă”, dar nu crede că soluția aleasă de aceștia este „una care rezolvă problemele”. Premierul susține că a fost găsită o rezolvare pentru următoarele trei lunii-a îndemnat pe oameni să se uite la imaginea de ansamblu a economiei.

O parte dintre minerii care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului sunt dispuși să intre în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi soluționate la negocierile dintre liderii sindicali și administrația Complexului Energetic Hunedoara, a anunțat Alin Sîn, președintele executiv al Sindicatului Muntele. Discuțiile vor avea loc chiar astăzi, 22 februarie, la Ministerul Energiei și Ministerul Muncii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, despre protestul de la Mina Lupeni

Într-o conferință de presă organizată luni, prim-ministrul a răspuns la o întrebare legată de protestul de la mina Lupeni, ocazie cu care a afirmat: „Acolo, bineînțeles, este un domeniu dificil și știm foarte bine că această tranziție la economia verde, în toată Uniunea Europeană, vine cu probleme. Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă. Nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar și anul trecut, și anul acesta, salariile au fost plătite la timp, au fost găsite soluții și pentru următoarele trei luni de zile. În același timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea spun că nu cred că soluția pe care au ales-o este una bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă. De aceea spun că găsim soluții, îi înțeleg, știu că trec printr-o situație dificilă”.

În acest context, premierul a avut un mesaj pentru români și în special pentru bucureșteni, cărora le-a promis că nu va permite în mandatul său „să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști”, referindu-se la Mineriade.

„Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii `90. Eu pot să le spun atât românilor și bucureștenilor, că nu voi permite niciodată, în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio altă Mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a adăugat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`