Pfizer şi BioNTech au anunţat că încep studii clinice ale vaccinului anti-Covid pe femeile însărcinate

Pfizer şi BioNTech au anunţat că încep studii clinice ale vaccinului anti-Covid pe femeile însărcinate
FOTO: Pixabay.com

Pfizer şi BioNTech au anunţat că încep studii clinice ale vaccinului lor anti-Covid pe femei însărcinate. Primele doze vor fi administrate în SUA, potrivitNBC News, citat de News.ro.

Compania își doreșteînscrierea a aproximativ 4.000 de femei însărcinate în aceste studii, care vor include persoanedin SUA, Argentina, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania şi Marea Britanie.

Cercetătorii vor monitoriza eventualele efecte secundare negative la femei, inclusiv avortul spontan.

Mai mult, vor fi eligibile femeile cu vârste de peste 18 ani care au sarcini de 24 până la 34 de săptămâni,primele doze fiind administrate în SUA, a precizat Pfizer.

„Din tot ceea ce vedem până acum de la femeile însărcinate care au făcut vaccinul, nu există semnale că ar exista probleme”, a afirmat Stacey Stewart, președintele March of Dimes.

Există însă dovezi că boala Covid-19 poate afecta femeile însărcinate. Acestea prezintă un risc crescut de complicații, inclusiv nașterea prematură. Studiul va urmări și nou-născuții timp de șase luni de la naștere pentru a vedea dacă anticorpii de la mamă se transferă la copii.

Unele femei care participă la studiuvor primi serul real, altele, placebo.

Dr. Brenna Hughes, specialist la Duke Health din Durham (Carolina de Nord), a transmis că „aplaudă” acest studiu demarat de Pfizer.

„Este o nevoie disperată de orice date care ne ajută să reasigurăm femeile însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele”, a spus Hughes, membru al American College of Obstetricians and Gynecologists.

Dr. William Gruber, vicepreşedinte al Vaccine Clinical Research din cadrul Pfizer, a declarat într-un comunicat: „Suntem mândri să începem acest studiu în cazul femeilor însărcinate şi să continuăm să adunăm dovezi privind siguranţa şi eficienţa pentru a putea susţine utilizarea vaccinului la subpopulaţii esenţiale”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`