Municipiul Brașov a intrat iar în scenariul roșu: Școală online pentru o parte din elevi. Restaurantele, cinematografele, instituțiile de cultură se închid două săptămâni

Municipiul Brașov a intrat iar în scenariul roșu: Școală online pentru o parte din elevi. Restaurantele, cinematografele, instituțiile de cultură se închid două săptămâni
Foto: Allen Coliban / Facebook

Primarul Allen Coliban a anunțat că, de vineri, Brașovul revine la restricțiile anticoronavirus de dinainte de 3 februarie, asta pentru că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiu a trecut din nou pragul de 3 la mia de locuitori.

În următoarele 14 zile, în Brașov vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din clasele 0 – IV. Restul elevilor vor învăța de a distanță, online.

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri.

Allen Coliban a lansat un nou apel către oameni să folosească masca de protecție și să respecte toate celelalte reguli de prevenție.

Restricții reintroduse în Brașov din cauza infectărilor cu coronavirus. Anunțul primarului Coliban

„Începând de mâine, Brașovul revine la restricțiile de dinainte de 3 februarie, incidența de azi în municipiu fiind de 3,16 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, pentru următoarele două săptămâni, vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase școala urmând a se desfășura integral on-line.

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele și cafenelele, sălile de jocuri de noroc.

Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino, instituții aflate în subordinea municipalității, și-au suspendat toate spectacolele cu public programate în următoarele două săptămâni, urmând să returneze banii pentru biletele plătite și să treacă la programul de spectacole on-line.

Informații la zi despre situația pandemică găsiți pe portalul nostru https://covid19.brasovcity.ro.

Aveți grijă de voi, purtați mască, dezinfectați mâinile, păstrați distanța, lucrați de acasă dacă este posibil”, a anunțat primarul Brașovului, Allen Coliban, joi, într-o postare pe Facebook

Municipiul Brașov are o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mie

Potrivit datelor oficiale privind evoluția epidemiei de coronavirus la nivelul Municipiului Brașov, valabile pentru data de joi, 18 februarie, rata de infectare este de 3,16 la mia de locuitori. 94 de cazuri au fost semnalate în ultimele 24 de ore.

Informațiile furnizate de Grupul de Comunicare Strategică arată că în județul Brașov au fost raportate 155 de contaminări în ultima zi și 30.762 de la debutul crizei sanitare. La nivelul întregului județ, rata de infectare e de 2,36 la mia de locuitori.

În ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, în ultima zi s-au făcut 893 de vaccinăriși 24.382 în total. La nivelul întregului județ, au fost făcute 1.294 de vaccinări în ultima zi și 34.419 în total.

Foto: Allen Coliban / Facebook

Ultimele date privind epidemia de coronavirus la nivel național

La nivel național,771.843 de cazuri decoronavirusau fost înregistrate de la începutul pandemiei și până în prezent. 717.179 de pacienți au fost deja declarați vindecați.

În schimb, 19.659 de persoane infectate cucoronavirusau murit de la începutul crizei sanitare, 71 doar în ultimele 24 de ore.

În prezent, 6.913 pacienți cuCOVID-19sunt internați în spitalele din țară, 936 dintre ei aflându-se la Terapie Intensivă.

3.058 de noi cazuri au fost raportate și627 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.Bucureștiul rămâneorașul cu cel mai mare număr de noi contaminări, fiind 524de cazuri raportate în 24 de ore.Capitală este urmată de Timiș, Clujși Brașov.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.804.671 de teste RT-PCR și 230.652 de teste rapide antigenice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`