Klaus Iohannis: E vital să dezvoltăm mecanisme prin care să încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviți de pandemie (VIDEO)

Klaus Iohannis: E vital să dezvoltăm mecanisme prin care să încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviți de pandemie (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat că situația locurilor de muncă s-a numărat printre subiectele abordate de Executiv în cadrul discuțiilor referitoare la elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Cu această ocazie, șeful statului a subliniat că este „vital” să fie dezvoltate mecanisme prin care antreprenorii să fie încurajați să creeze locuri de muncă pentru românii loviți de pandemie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis, despre situația locurilor de muncă

„O a doua zonă pe care am discutat-o și unde sunt foarte hotărât să găsim împreună soluțiile cele mai bune este zona locurilor de muncă. Foarte mulți români și-au pierdut deja locul de muncă, din cauza pandemiei sau a crizei economice generate de pandemie, și unii, din păcate, sunt și acum în pericol în continuare să-și piardă locul de muncă, deci, este vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenoriisă creeze locuri de muncăpentru românii loviți de pandemie”, a declarat șeful statului, miercuri.

Până în aprilie vom avea un Plan național de redresare coerent, a mai spus Președintele, precizând că acesta va fi depus la Comisia Europeană și implementat imediat ce se primesc aprobările necesare.

„Am avut în ultimele zile o serie întreagă de discuții foarte importante și foarte bune cu premierul, cu miniștrii din Guvern, pentru a lămuri câteva chestiuni și pentru a găsi soluții, soluții pentru România, soluții pentru români.Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine, rapid, bine gândit, proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, unde, știm cu toții, putem să obținem fonduri europene semnificative. Avem la dispoziție peste 30 – atenție – 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie și din criza economică generată de pandemie. Sunt oportunități uriașe și vrem să le folosim”, a adăugat președintele Klaus Iohannis, care a vorbit printre altele și despre nevoia de investiții în sistemul sanitar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`