Klaus Iohannis: Trebuie să investim în școli! Sistemul românesc de învățământ are nevoie de foarte mulți bani (VIDEO)

Klaus Iohannis: Trebuie să investim în școli! Sistemul românesc de învățământ are nevoie de foarte mulți bani (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat nevoie de investiții în școli și spune că sistemul românesc de învățământ „are nevoie de foarte mulți bani”. .

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis, despre nevoia de investiții în școlile românești

„Un subiect care a mai fost menționat, l-am prezentat chiar eu acum câteva zile –trebuie să investim în școli. Sistemul românesc de învățământ are nevoie de foarte mulți bani. Dacă ne gândim doar la siguranța elevilor, este nevoie, deci, și aici de foarte multe investiții, pentru a nu avea incendii, pentru a nu avea accidente în școli, pentru a avea școli autorizate, pentru a avea elemente simple: să eliminăm încălzirea pe lemne, să eliminăm toaletele din spatele curților și așa mai departe. Pe de altă parte, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de școli noi, avem nevoie de școli verzi, școli care sunt exemple pentru alții cum putem să ne implicăm pentru mediu”, a declarat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre nevoia de investiții în școlile românești ca fiind unul dintre subiectele menționate în discuțiile Executivului privind Planul Național de Redresare și Reziliență, despre care spune că până în aprilie va ajunge să arate într-o formă coerentăși va fi depus la Comisia Europeană. Implementarea, a spus el, va începe imediat după primirea aprobărilor necesare.

„Am avut în ultimele zile o serie întreagă de discuții foarte importante și foarte bune cu premierul, cu miniștrii din Guvern, pentru a lămuri câteva chestiuni și pentru a găsi soluții, soluții pentru România, soluții pentru români.Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine, rapid, bine gândit, proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, unde, știm cu toții, putem să obținem fonduri europene semnificative. Avem la dispoziție peste 30 – atenție – 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie și din criza economică generată de pandemie. Sunt oportunități uriașe și vrem să le folosim”, a subliniat șeful statului, care a abordat printre altele și situația locurilor de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`