Klaus Iohannis va avea două ședințe de lucru la Cotroceni, cu membrii Guvernului: Florin Cîțu, Raluca Turcan și Vlad Voiculescu, printre cei chemați de președinte la discuții

Klaus Iohannis va avea două ședințe de lucru la Cotroceni, cu membrii Guvernului: Florin Cîțu, Raluca Turcan și Vlad Voiculescu, printre cei chemați de președinte la discuții
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, două ședințe, la Palatrul Cotroceni, cu membri ai Guvernului. O primă întrevedere va avea loc la ora 14.00, discuție la care au fost convocați vicepremierul Dan Barna și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Două ședințe cu membrii Guvernului, convocate la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis

Ulterior, la ora 15.00, în agenda președintelui este programată o ședință de lucru la care vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Ședința la care a fost convocat ministrul Sănătății are loc în contextul în care Vlad Voiculescu este vizat de o moțiune simplă depusă de opoziție, care ajunge miercuri la vot în plenul Camerei Deputaților.

Intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, moțiunea a fost semnată de 190 de social-democrați și a fost citită, luni, în Parlament.

„Eu înțeleg că abordarea (moțiunii) e politică, dar urgența e de sănătate publică. Noi trebuie să răspundem unei urgențe de sănăpatte publică, să fim responsabili, să ne asumăm acest lcuru, nu să discutăm despre imagine, PR și lucruri de genul ăsta care, din păcate, umplu foarte mult spațiul public și nu rezolvă de niciun fel problemele.

România a cumpărat peste 3,1 milioane de teste rapide. Utilizarea e în jur de 7.000 de teste pe zi. Asta înseamnă că noi avem acum teste rapide pentru mai mult de un an la dispoziție. E evident că nu testăm. Testele rapide pot deveni și inutilizabile. În timp și noi variante vor apărea.

Testarea în școli a cadrelor didactice, a elevilor e doar pe hârtie. Nu putem spune că 7.000 de teste pe zi, asta e media, e necesarul de testare în România. Lucrul ăsta va ascunde sub preș evoluția epidemiei în perioada următoare”,spunea deputatul PSD Alexandru Rafila, în plen.

Bugetul pe 2021, unul dintre subiectele care ar putea fi discutate

De asemenea, discuțiile cu premierul, ministrul Muncii și cel al Economiei au loc în contextul în care, în urmă cu câteva zile, Guvernul a pus în dezbatere publică proiectul legii bugetului pe anul 2021.

De altfel, marți a avut loc și o ședință a coaliției de guvernare pe tema bugetului.

Bugetul de stat pentru 2021 este construit pe o creștere economică de 4%, iar deficitul este proiectat pe 80 de miliarde de lei. Veniturile sunt estimate la 366 de miliarde de lei, iar cheltuielile la 445 de miliarde.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`