Persoanele cu dizabilități se pot programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pe platforma informatică

Persoanele cu dizabilități se pot programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pe platforma informatică
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19a fost optimizată, iar de luni,15 februarie permite întregistrarea persoanelor cu dizabilități, anunțăCNCAV.

„Aplicația interoghează baza de date pusă la dispoziție de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și face posibilă validarea persoanelor eligibile acestei categorii”, atransmisComitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Programarea se face prin platforma informatică, individual sau cu ajutorul aparținătorilor, prin direcțiile de asistență socială din primării, prin medicul de familie sau medicul curant sau prin call center, la numărul unic 021.414.44.25.

Vaccinarea împotriva SARS-COV-2 rămâne voluntară

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 nu va fi obligatorie în România.

„Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie” a declarat șeful DSU,la Antena 3.

„Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară.” a subliniatRaed Arafat.

„Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate. În ultima perioadăsuntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere.

Numărul de cazuri ascăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări.„, a mai spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)