CNCAV: România se află pe locul 6 în UE din punctul de vedere al numărului total de doze de vaccin anti-COVID administrate până acum

CNCAV: România se află pe locul 6 în UE din punctul de vedere al numărului total de doze de vaccin anti-COVID administrate până acum
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că România se află pe locul șase la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 care au fost administrate până acum.

Pe ce loc se află România la nivel european în privința dozelor de vaccin administrate până acum

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook RO Vaccinare, cu cele 1.084.094 de doze de vaccin care fuseseră administrate până sâmbătă, în România, țara noastră se afla pe locul al șaselea în rândul statelor din blocul comunitar.

De asemenea, România ocupă locul patru în ceea ce priveşte numărul mediu de doze administrate la 100 de persoane: 5,59.

Totodată, țara noastră este pe locul cinci la nivel european și la capitolul ”persoanele vaccinate cu prima doză” – 3,5%, și în privința persoanelor care au primit ambele doze din serul anti-COVID-19 – 2,1%.

Cât privește media zilnică de doze administrate, în România aceasta este de 34.755, ceea ce plasează țara noastră pe locul șase în UE.

”21.120.988 de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, media zilnică fiind de 656.227”, mai precizează CNCAV.

CNCAV: România se află pe locul 6 în UE din punctul de vedere al numărului total de doze de vaccin anti-COVID administrate

Câte persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore

Între timp, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea au transmis noi date cu privire la vaccinurile administrate în România în ultimele 24 de ore.

29.879 de persoane au primit vaccinul anti-COVID-19 la nivel naționat de sâmbătă până duminică, dintre care 26.853 au fost vaccinate cu serul Pfizer/BioNTech, iar altor 3.026 le-a fost administrat vaccinul dezvoltat de Moderna.

În aceste condiții, numărul total al persoanelor vaccinate, în țara noastră, începând din 27 decembrie 2020, atunci când s-a dat startul campaniei naționale de imunizare a ajuns la 686.634.

Totodată, CNCAV mai precizează că de la debutul campaniei de vaccinare au fost administrate, în total, 1.113.975 de doze de vaccin, dintre acestea 1.056.093 fiind doze din vaccinul Pfizer/BioNTech, iar 57.882 fiind produse de Moderna.

Potrivit datelor anunțate duminică, de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 1.872 de infectări cu noul coronavirus. La ATI sunt internate 964 de persoane diagnosticate cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 41 de decese asociate infecției cu SARS-CoV-2. Județul Timiș are cea mai mare rată de infectare la 1.000 de locuitori, aceasta fiind de 3.69.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)