Andrei Baciu: Pentru noi este o prioritate vaccinarea tuturor lucrătorilor din învățământ pentru că domeniul educației a fost unul afectat (VIDEO)

Andrei Baciu: Pentru noi este o prioritate vaccinarea tuturor lucrătorilor din învățământ pentru că domeniul educației a fost unul afectat (VIDEO)
Foto: facebook.com/Andrei.Baciu

Vicepreședintele CNCAV,Andrei Baciua vorbit marți pentru B1 TV, despre vaccinarea cadrelor didactice.

”Din punct de vedere epidemiologic, nu este corect să spui deschidem școlile dacă toată lumea este vaccinată, nimeni nu face așa. Asta nu înseamnă că nu este o prioritate. Pentru noi este o prioritate vaccinarea tuturor lucrătorilor din învățământ pentru că domeniul educației a fost unul afectat. Nu funționează la parametrii la care a fost desemnat. În momentul de față, sunt toate aceste lucruri despre care am discutat și sunt foarte multe unități școlare care au făcut acest lucru. Ține doar de a intra și de a programa persoanele respective sau ulterior fiecare poate intra și să se programeze singur.

În momentul de față există suficient de multe doze pe această categorie.

În luna februarie vin 700.000 de doze de la Astrazeneca. De asta o să dăm drumul pe tranșe de câte 20 de zile și așa vorbim de un număr mare de oameni și în momentul de față sunt peste 100.000 de locuri libere în care se potînscrie toți cei care doresc. Ca și în alte domenii ca și în prima etapă există locuri unde lucrurile au funcționat foarte bine, oamenii s-au înscris la nivelul școlii și s-au mobilizat foarte repede. Noi am creat tutoriale video, materiale scrise, am avut tot felul de informări cu privire la cum se face această programare instituțională tocmai pentru a ne asigura că toată lumea care dorește poate să facă lucurul asta.”, a spus Andrei Baciu.

„Este o veste bună că au venit noi vaccinuri. Sigur, au o utilizare și o recomandare limitată din partea Agenției Europene a Medicamentului pentru moment. S-a ajuns la acest lucru pentru că studiile efectuate au îndeplinit criteriile de garanție, siguranță și eficacitate pentru acest tronson. Compania continuă studiile clinice, iar în momentul în care întrunește un număr suficient de mare încât lucrurile să devină valide din punct de vedere științific, evident că va fi și extinderea acestei recomandări.

220.000 de sloturi s-au deschis astăzi,peste 80.000 de programăriau fost în această seară, cu o medie de 3 persoane pe secundă, care relevă o dorință mare de vaccinare, ceea ce este îmbucurător.”, a declaratAndrei Baciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot