S-a dat startul programărilor pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Câte locuri sunt disponibile zilnic

S-a dat startul programărilor pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Câte locuri sunt disponibile zilnic
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul de coordonare a vaccinării anunță că miercuri, la 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca.

Cei care își doresc să se imunizeze se pot programapentru vaccinarea cu AstraZeneca într-un interval de20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie, potrivit hotnews.ro.

În cele 180 de cabinete din toată țara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi intrări care vor permite programări pentru vaccinareapână la data de 11 aprilie.

Vaccinul AstraZeneca se recomandă persoanelor cu vârste între 18-55 de ani. Programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalitățile de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19

Programările se pot face peplatforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător, prin intermediul medicului de familie, la numărul de telefon 021.414.44.25 sau prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Localizarea cabinetelor destinate vaccinării cu AstraZeneca

Cele 180 de unități de vaccinare din țară sunt împărțite astfel:

București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3),Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna(2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița(2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6),Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3),Vaslui (3), Vrancea (3).

Vaccinulanti-COVID-19, recomndatși persoanelor cudiabet

Ministerul Sănătății a precizat, marți, că vaccinurile anti-COVID-19 produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a.Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienții cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii.Pacienții cu diabet au fost incluși în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranță.În primele 48 de ore după vaccinare, este recomandat ca pacienții cu diabet să își monitorizeze cu atenție glicemia și să se hidrateze adecvat”, a scris Ministerul Sănătății, marți, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`