Persoanele cu dizabilități nu au putut să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță: “Au fost o serie de întârzieri”

Persoanele cu dizabilități nu au putut să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță: “Au fost o serie de întârzieri”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți că persoanele cu dizabilități nu au putut să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pentru că platforma nu avea această funcționalitate dedicată lor, înă această problemă s-a remediat și în următoarele zile vor putea la rândul lor să se înscrie pentru imunizare:

“Categoric, persoanele din această categorie nu au fost uitate. Este o funcționalitate a platformei care se dezvoltă. Chiar astăzi am avut discuții cu colegii de la STS. S-a încheiat protocolul de colaborare cu ANPIS-ul, tocmai pentru a putea consulta baza de date unde se regăsesc aceste persoane, pentru a da posibiliatea să se programeze individual în platformă. Cu alte cuvinte, odată ce o persoană se înscrie în platformă va fi consultată această bază de date, care confirmă că persoana respectivă se află în evidența cu acest grad de dizabilitate. Au fost o serie de întârzieri legate de implementarea acestei funcționalități, dar în niciun caz nu este un aspect trecut cu vederea. Am avut mai multe discuții și va fi operaționalizat în zilele următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce îi privește pe aparținători, aceștia vor fi de asemenea imunizați cu ajutorul echipelor mobile la domiciliu:

„În ceea ce privește aparținătorii sau îngrijitorii acestor persoane, ei vor fi programați prin direcțiile de asistență socială din primării, pentru că acolo este evidența acestor persoane. Pentru ei este foarte greu să faci această validare online. Persoanele imobilizate la domiciliu vor fi vaccinate cu echipe mobile. Aparținătorii acestora sunt vaccinați la domiciliu”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`