Nelu Tătaru: Problema vaccinării este veche în România / Faptul că avem un procent de 55% care doresc să se imunizeze anunță un pronostic îmbucurător (VIDEO)

Nelu Tătaru: Problema vaccinării este veche în România / Faptul că avem un procent de 55% care doresc să se imunizeze anunță un pronostic îmbucurător (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății, a discutat luni seara, în platoul B1 TV, despre vaccinarea românilor împotriva noului coronavirus. Nelu Tătaru a clarificat detalii cu privire la campania de vaccinare, gândită și planificată în vremea în care a fost ministru al Sănătății. Tătaru a ținut să discute despre refuzul românilor la vaccinare în general, dar și despre atenția pe care populația o acordă imunizării împotriva COVID-19.

Nelu Tătaru: Problema vaccinării este veche în România

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a discut în direct, în la „Dosar de politician”, despre modul în care a fost gândită campania de vaccinare anti-COVID în România

„În toată perioada a anului trecut se căuta un vaccin. Începând cu faza I, II și faza III a fost urmărit de noi și Comisia Europeană, leăgturile se țineau zilnic, secretarul de stat Baciu fiind cel care avea legătura zilnic cu Comisia Europeană, toate acestea au mers în paralele cu creearea Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării (…) Problema vaccinării este o problemă veche în România. În ultimii ani, dacă veneam de la vaccinarea obligatorie pentru copii, 75% – 85% am văzut că a scăzut în ultimii ani.

Campania de promovare a acestui vaccin a fost axată pe personalități din mediul online, dar și din meidul medical, realizând în acest fel un suport pe înțelesul fiecărui grup de populație.

Faptul că avem acum 55% care vor să se vaccineze și faptul că am văzut în aceste zile necesitatea sau complexitatea realizării altor centre de vaccinare ne face să avem un pronostic îmbucurător. Totuși, faptul că încă avem sincope este ceva ce trebuie corectat”, a explicat Nelu Tătaru, în direct pe B1 TV.

Totodată, Nelu Tătaru a vorbit și despre întârzierea dozelor de vaccin livrate de compania Pfizer.

Am avut discuțiile cu Comisia Europeană și am avut eșalonate, inclusiv în luna iunie, anumite zone de vaccin. Din decembrie am fost anunțați că firmele producătoare și-au redus capacitatea de a produce acele doze și atunci CNCAV a fost nevoit să reorganizeze categoriile de persoane vaccinate”, a mai explicat fostul ministrul al Sănătății.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`