Încă două cazuri confirmate de infectare cu tulpina britanică: Un bărbat de 49 de ani și un nou născut din București / Numărul total de îmbolnăviri cu această variantă a coronavirusului a ajuns la 56

Încă două cazuri confirmate de infectare cu tulpina britanică: Un bărbat de 49 de ani și un nou născut din București / Numărul total de îmbolnăviri cu această variantă a coronavirusului a ajuns la 56
Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că au fost depistate două noi cazuri de infectare cu tulpina depistată inițial în Marea Britanie a coronavirusului. Îmbolnăvirile confirmate se referă la un bărbat în vârstă de 49 de ani și la un nou născut din București.

Încă două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua variantă UK. Bilanțul îmbolnăvirilor cu tulpina britanică a urcat la 56

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.Cele două persoane infectate sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, potrivit G4Media.ro.

Ministerul Sănătății mai notează că, până în data de 7 februarie 2021,au fost comunicate la CNSCBT un număr de 327 de secvențieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

În termeni generali, până astăzi, 8 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 746.637 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat luni de GCS. Potrivit autorităților, 692.681 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, 18.961 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Radu Țincu, pentru B1 TV: Faptul că în România nu avem date nu înseamnă că această variantă virală nu circulă. Avem și argumente să spunem că o face

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, declara în finalul lunii ianuarie că este important să începem să secvențiem și să identificăm această tulpină.

„Faptul că în România nu avem date nu înseamnă că această variantă virală nu circulă. Avem și argumente să spunem că ea circulă – cele trei persoane diagnosticate cu noua tulpină au fost persoane ce nu au călătorit în afara țării. Acest lucru demonstrează că avem o transmitere intracomunitară în comunitatea românească a acestei variante virale. Faptul că este atât de contagioasă – și chiar dumneavoastră ați precizat faptul că o persoană pozitivă a îmbolnăvit încă nouă persoane din 10 – arată gradul foarte ridicat de transmitere a acestei tulpini virale. Ceea ce trebuie să facem este să începem să secvențiem și să identificăm această tulpină. Se fac modele matematice care să permită aproximarea incidenței de circulație pe teritoriul României. În absența acestor date, orice predicție a autorităților este, dacă vreți, o bâjbâială într-un teritoriu total necunoscut”, spunea medicul, în 25 ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`