Ajutoare de urgență pentru rudele victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”: Câți bani vor primi familiile celor afectați

Ajutoare de urgență pentru rudele victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”: Câți bani vor primi familiile celor afectați
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței Executivului că a fost aprobată o hotărâre de guvern privind acordarea de ajutoare de urgență pentru familiile victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”.

Ce ajutoare ar putea primi familiile victimelor incendiului de la Institutul ”Matei Balș”

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut și după tragedia de la Piatra Neamț. A fost aprobat o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată”, a anunțat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

11 pacienți, prinși în incediul de la Institutul ”Matei Balș” au murit

11 pacienți care erau internați în pavilionul V al Institutului ”Matei Balș” unde a avut loc incendiul au decedat. Cinci dintre ei au murit în ziua tragediei, iar alții și-au pierdut viața ulterior, în unitățile medicale în care au fost transferați.

Alți pacienți, transferați în dimineața zilei de vineri la alte unități medicale din București sunt în continuare internați. Ministerul Sănătății a dat, miercuri, noidate cu privire la starea de sănătate a acestora.

  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 10 pacienţi în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021)
  • Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi. 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienţi stabili.
  • Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 4 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi. 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă (ATI).
  • Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi. SMC: 2 pacienţi în secţia ATI, ambii în stare gravă, intubaţi. ROL2: toţi pacienţii au fost externaţi.
  • Spitalul „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi, stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi. 3 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI, intubat.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de astăzi.
  • Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`