4 lucruri pe care să ţi le propui la început de an, pentru a avea succes

4 lucruri pe care să ţi le propui la început de an, pentru a avea succes
Sursa foto: Unsplash

Fiecare început de an este o mare oportunitate de a schimba obiceiurile mai putin benefice și de a stabili noi rutine care te vor ajuta să crești psihologic, emoţional social, fizic sau intelectual. Însă, trebuie să recunoaştem că rezoluțiile sunt mult mai ușor de propus decât de făcut și, până la sfârșitul lunii martie, mulți dintre noi nu mai suntem atât de hotărâţi şi ne întoarcem în vechile obiceiuri. Potrivit Yoop, doar 46% dintre oameni reuşesc să îşi îndeplinească rezoluţiile pe care şi le-au fixat la începutul anului.

Am pregătit pentru tine o listă cu lucruri pe care ţi le poţi propune la începutul anului și pe care le poți îndeplini cu succes.

Să faci mai mult sport

Cea mai întâlnită rezoluție de an nou are legătură cu mişcarea. Fie ne dorim să mergem la sală, fie ne propunem să începem să facem mai mult sport. Este şi una dintre rezoluţiile fără preare mare succes. Însă nu este deloc greu să faci ceea ce ţi-ai propus. Gândeşte-te că un program de exerciţii fizice, practicat în mod regulat, aduce o mulţime de beneficii. Atunci când faci mişcare, corpul produce endorfine, care induc starea de bine, îţi oferă încredere de sine şi te pregăteşte să atingi următorul obiectiv pe care ţi l-ai stabilit. Ca să fii sigur că nu renunţi, încearcă să faci sport alături de cineva cunoscut. Te va ajuta să îţi menţii focusul asupra rezoluţiei tale.

Renunţă la vicii

Astăzi, foarte mulţi oameni au vicii. Şi nu ne referim doar la fumat sau alcool, ci şi la dependenţa de produse care pot părea inofensive la prima vedere – cafea, dulciuri, fast-food şi altele. Blogul Psychology Hub spune că dependențele sunt caracterizate prin dorință, constrângere şi incapacitatea de a spune STOP utilizării unor substanţe sau obiceiuri disfuncţionale.

Dacă ţi-ai propus ca anul acesta să renunţi la viciul tău, află că succesul este mai aproape decât poţi crede. Tot ce ai nevoie este să fii perseverent şi să ai răbdare. Roma nu s-a construit într-o zi. Dacă, totuși, simţi nevoia de un ajutor, poţi oricând să apelezi la un psiholog, care te va ajuta să îţi îndeplineşti rezoluţia.

Citeşte mai mult

Cititul este una dintre cele mai relaxante activităţi şi este crucial pentru dezvoltarea noastră intelectuală. Dacă se află pe lista rezoluţiilor de anul acesta, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să citeşti mai mult:

  • Fă-ţi o listă cu toate cărţile pe care vrei să le citeşti;
  • Alocă cititului 30 minute zilnic, înainte de culcare;
  • Poartă mereu o carte cu tine, pe care o vei putea citi în autobuz, de exemplu;
  • Împărtăşeşte cu cei apropiaţi lucrurile noi pe care le descoperi.

Economiseşte bani

Să pui bani deoparte poate fi o artă, însă este mai uşor decât ai crede. Vrei anul acesta să îţi cumperi un telefon nou sau o bicicletă? O metodă foarte simplă prin care poţi economisi bani este să pui deoparte tot mărunţişul pe care îl primeşti la magazin, la care poţi adăuga săptămânal o anumită valoare. Nu uita să îţi stabilește-ți un prag care va defini scopul economiilor tale. În acest fel vei fi mai motivat şi mai determinat să nu cheltuieşti micile economii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot