Alina Gorghiu (PNL): Victorie simbolică în prima ședință din debutul sesiunii parlamentare – respingerea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, marca PSD-Dragnea

Alina Gorghiu (PNL): Victorie simbolică în prima ședință din debutul sesiunii parlamentare – respingerea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, marca PSD-Dragnea
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

Senatoarea PNL Alina Gorghiu susține că în prima ședință din debutul acestei sesiuni parlamentare s-a înregistrat „o victorie simbolică”, și anume respingerea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, „marca PSD-Dragnea”, modificări despre care liberala supune că au fost cele „două orori din activitatea legislativă”.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu, desprerespingerea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, „marca PSD-Dragnea”

„Din Parlament.În prima ședință din debutul acestei sesiuni, o victorie simbolică: respingerea celor două orori din activitatea legislativă. Adică a modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală,marca PSD-Dragnea! Măcar scuze să-și ceară pentru 4 ani pierduți în controversa exportată la nivel european, legată de justiția din România.Știți ce e cel mai penibil?! Că au anunțat că se abțin. Nu vor vota împotrivă. Parcă ar mai ține puțin cu dinții de aceste codificări strâmbe, făcute pentru colegii lor certați cu legea.Parlamentul actual funcționează în direcția bună pentru români, în interesul lor. Suntem o majoritate sănătoasă și vă asigur că urmează reformele. Lucrăm serios și responsabil!

PS: Domnule Ciolacu, vedeți că proiectele vin la Camera Deputaților! Vă rog, faceți ceva sănătos pentru democrație, fără jocul tipic de glezne al PSD: înfierați sincer aceste mizerii și votați împotriva lor!”, a scris senatoarea PNL Alina Gorghiu, luni, pe Facebook.

Senatul a avut înscris pe ordinea de zi a plenului de luni actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, aflată în reexaminare după o decizie a CCR, scrie News.ro.

Totodată, pe ordinea de zi s-a regăsit șiactul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, tot în reexaminare după o decizie a Curţii Constituţionale.

Din Parlament În prima ședință din debutul acestei sesiuni, o victorie simbolică: respingerea celor două orori din…

Publicată de Alina Gorghiu peLuni, 1 februarie 2021

Memorandumul privind demersurile prioritare pentru finalizarea MCV, aprobat de Guvernul Cîțu în luna ianuarie

Guvernul Cîțu a aprobat, în ședința din 20 ianuarie, Memorandumul cu tema „Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) – legislația în domeniul justiției. Documentul prevede aprobarea proiectului de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justițieipână la finalul lunii februarie, dar și aprobarea proiectelorlegilor justiției până la sfârșitul lui aprilie.

„În ședința de astăzi, 20 ianuarie 2021, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema «Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) – legislația în domeniul justiției». Documentul prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar. Astfel, în document se prevede aprobarea, cu prioritate, în Guvern, până la sfârșitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege de desființare aSIIJşi transmiterea acestuia spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament. Proiectele legilor justiției vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârșitul lunii aprilie 2021 și transmise spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Justiției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot