Obiectivele PNL pentru noua sesiune parlamentară. Ludovic Orban: Prioritatea zero este adoptarea legii bugetului. Avem în vedere corectarea legilor justiției (VIDEO)

Obiectivele PNL pentru noua sesiune parlamentară. Ludovic Orban: Prioritatea zero este adoptarea legii bugetului. Avem în vedere corectarea legilor justiției (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit, luni, despre prioritățile liberalilor în sesiunea parlamentară care tocmai a început. Adoptarea proiectului legii bugetului pentru 2021, precum și corectarea legilor justiției se numără printre obiectivele avute în vedere de liberali.

LudovicOrban: Ne propunemsă realizăm o asanare a proiectelor legislative

”Principalul subiect de discuție a fost legat de prioritățile pentru actuala sesiune parlamentară, prioritățile PNL, alături de colegii noștri din coaliția de guvernare. Ne-am stabilit câteva obiective pentru această sesiune.

În primul rând, să realizăm o asanare a proiectelor legislative. Să respingem toate proiectele legislative care au fost depuse în legislatura trecută, sunt în diferite faze, sunt depuse de principalul partid de opoziție și afectează posibilitatea de punere în practică a programului de guvernare. Sunt sute de proiecte legislative. Ele vor intra în procedură de respingere.

Avem ca obiectiv adoptatea ordonanțelor de urgență care au fost emise de guvernul pe care l-am condus, în forma în care au fost adoptate și să corectăm eventualele modificări care au fost făcute de vechea legislatură.

O altă priroritate este aceea de a rezolva punerea în acord cu Constituția a tuturor prevederilor legislative adoptate de vechiul Parlament și declarate neconstituționale, e vorba de zeci de proiecte care necesită o adaptare și o punere în acord cu prevederile constituționale”, a declarat Ludovic Orban,la finalul reuniuniiBiroului executiv al PNL

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Orban:Avem în vedere respingerea tuturor proiectelor legislative care au pus în pericol independenta justiției

Totodată, șeful PNL a vorbit despre intenția majoritățiii parlamentare de a respine proiectele care ”au pus în pericol independenta justiției”.

”În ceea ce privește procesul legislativ, am discutat câteva priorități. Prioritatea zero este ca imediat ce guvernul va finaliza, dezbaterea și adoptarea proiectului bugetului de state și legii bugetului asigurărilor sociale.

Avem în vedere respingerea tuturor proiectelor legislative care au pus în pericol independenta justiției.

Avem în vedere corectarea legilor justiției și adoptarea de proiecte de lege care să țină cont de toate exigențele funcționării unei justiții independente, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene, cuprinse în rapirtul MCV, și cu punctele de vedere exprimate de GRECO”, a mai spus Ludovic Orban.

Șeful PNL a anunțat și intenția majorității de a îmbunătăți legislația în domeniul pensiilor și salariilor din sectorul public.

”Avem în vedere, îmbunătățiri legislative semnificative în domeniul pensiilor, al salarizării în sectorul public. De asemenea, avem ca prioritate adoptarea pachetului legislativ privind siguranța națională. (…) Avem ca obiectiv și îmbunătățirea legislației în domeniul achizițiilor publice”, a mai precizat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`