Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”: Încă un pacient a murit. Avea 87 de ani și fusese transferat la un alt spital din București

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”: Încă un pacient a murit. Avea 87 de ani și fusese transferat la un alt spital din București
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă un pacient de la Institutul ”Matei Balș”, trasferat înr-un alt spital din Capitală, în urma incendiului de vineri, a murit. Este vorba despre o persoană în vârstă de 87 de ani, diagnosticată cu COVID-19. Astfel, bilanțul deceselor în rândul pacienților prinși în incendiul de la ”Matei Balș” a ajuns la opt.

Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balș” a murit

Patru oameni au fost găsiți fără viață în saloanele de la Institutul ”Matei Balș” care au fost cuprinse de flăcări vineri dimineață. O a cincea persoană a decedat vineri, iar alți doi pacienți și-au pierdut viața la sfârșitul săptămânii trecute, în unitățile medicale unde au fost transferați.

Între timp, continuă ancheta în cazul tragediei de la Matei Balș” în urma căreia 8 oameni au murit. Pentru a patra zi consecutiv vor fi audiate cadre medicale la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Deşi concluziile oficiale ale anchetei sunt departe de a fi cunoscute, ministrul Sănătăţii este convins că trebuie modernizate urgent instalaţiile electrice, dar şi cele de oxigen, care par a fi principalul motiv al producerii unor accidente teribile.

În ce stare sunt pacienții transferați de la Institutul ”Matei Balș”

Zeci de pacienți care erau internați la Institutul ”Matei Balș” în momentul în care a izbucnit incendiul au fost transferați la mai multe unități medicale din Capitală. Luni dimineață, reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut noi precizări cu privire la starea acestora:

1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

2. Spitalul Universitar de Urgență București: 4 pacienți – 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.

4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC – 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 – 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).

7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți – 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat și 1 pacient intubat, în stare gravă).

9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) – stare critică.

10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă.

11. Spitalul Monza – 3 pacienți, stare stabilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`