Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că sunt 190.000 de copii care n-au învățat să scrie. Acesta a punctat că marea majoritate a părinților își doresc „revenirea la normalitate”, adică redeschiderea școlilor și predarea la clasă. Totuși, a precizat Cîmpeanu, decizia privind deschiderea sau închiderea școlilor nu e la Ministerul pe care îl conduce și depinde de evoluția epidemiei de coronavirus. Sorin Cîmpeanu a mai vorbit și despre condițiile în care se poate continua cu predarea online.
Duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat la Digi24 situațiile în care se poate continua cu predarea de la distanță, online:
„Dacă o clasă care ar trebui să funcționeze cu prezență fizică are profesorul care nu poate desfășura orele cu prezență fizică și dacă nu există o soluție de înlocuire a acelui cadru didactic, atunci toată clasa va rămâne acasă să facă orele online”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Digi24.
Pe 27 ianuarie, ministrul Educației preciza că o decizie finală privind redeschiderea școlilor din 8 februaie va fi luată dacă specialiștii vor constata că riscul de infectare cu coronavirus e gestionabil, căci eliminat complet nu poate fi: „Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu compentenţă în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică”.
Ulterior, acesta a spus că elevii care vor relua cursurile cu prezență fizică vor primi măști de protecție.
Duminică, ministrul Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că profesorii cu probleme medicale pot continua şcoala online și după data de 8 februarie, dar certificarea afecțiunilor trebuie să fie făcută de către un medic de Medicina muncii.