Un primar din Gorj a montat camere video în copaci, ca să-i prindă pe cei care aruncă gunoaiele pe unde apucă

Un primar din Gorj a montat camere video în copaci, ca să-i prindă pe cei care aruncă gunoaiele pe unde apucă
Captură Video - ObservatorNews

Autoritățile din comuna gorjeană Bălești au ajuns la capătul răbdării din cauza celor care aruncă gunoaiele pe unde apucă. Sătule să strângă după iresponsabili, acestea s-au gândit și la o metodă de a-i prinde pe făptași. Au împânzit astfel toată comuna cu camere de filmat. Și nu oriunde, ci ascunde vederii, în copaci. Deja au fost date amenzi și localitatea e mai curată, notează ObservatorNews.

Bălești: Camere de filmat în copaci, pentru prinderea celor care aruncă gunoaiele pe jos

Primarul din Bălești s-a decis să monteze camere de filmat în copacii din comună, ca să-i surprindă pe cei care aruncă gunoaiele pe jos. Acestea încep să înregistreze imediat ce detectează mișcare.

Vinovații riscă amenzi de până la 2.000 de lei. În ultima lună, patru persoane au fost sancționate.

Una dintre camere a surprins recent doi bărbaţi care au lăsat mai mulți saci cu resturi chiar pe malul râului. Primăria a postat imaginile pe Facebook şi încearcă să-i identifice, ca să-i amendeze.

„Să le dea amendă, să-i usture, să se învețe minte. Că dacă le da amendă, spune și la alții și nu mai fac nici alții ca ei așa”, a spus o localnică, citată de ObservatorNews.

„Vine mașina prin sat, strânge, tot, dar lumea nu înţelege. E greu să plătească, aia e problema”, a zis un localnic.

De frica amenzilor și să nu se facă de rușine, oamenii au încetat să mai arunce resturile la întâmplare. Așa se face că deja comuna e mai curată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`