Cinci persoane au fost audiate în urma incendiului de la Matei Balș. Anchetatorii: Este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului (VIDEO)

Cinci persoane au fost audiate în urma incendiului de la Matei Balș. Anchetatorii: Este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Până vineri seara au fost audiate cinci persoane, în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din București. Din primele informații este vorba despre patru asistente și un instalator, după cum au declarat autoritățile, într-o confrință de presă comune a Parchetului și Poliției Capitalei. Comisarul șef a anunțat că există posibilitatea să fie audiați și pacienți, în funcție de evoluția anchetei.

Principalele declarații ale anchetatorilor după incendiul de la Institutul Matei Balș

La acest moment nu putem să vă dezvăluim cauza incendiului. Am evaluat cu cei de la INSEMEX și ISU. (…) Sunt mai multe ipoteze care la acest moment nu pot fi dezvăluite. Au fost audiate cinci persoane, este vorba despre personal medical, patru asistente și un instalator. În funcție de datele anchetei vor fi chemate și alte persoane la audieri”, a precizatComisarul-șef Marian Mihoci, șeful Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitale.

Cercetările sunt efectuate în cauză de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițerii de poliție de la Serviciul Omoruri, sub aspectul sărvârșirii infracțiuni de ucidere din culpă care a avut ca urmare moartea mai multor persoane. Au fost ridicate cele patru cadavre și duse la INML, iar în cursul zilei de mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la fața locului au fost copptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani, pentru a ne lăuri cu privire la împrejurările producerii incendiului.

Astăzi a fost realizată o primă evaluare, iar mâine reluăm tot, cu specialiștii de la INSEMEX. Se pare, este posibil să fi fost două explozii a unor tuduri de oxigen. Se pare că a fost un incendiu și ulterior două explozii a unor tuburi de oxigen. Urmează să lămurim”, a explicat porocurorul Alexandru Anghel, în timptul conferinței de presă de vineri seara.

Întrebat dacă la fața locului a fost găsită o sursă de încălzire externă, precum un radiator sau o aerotermă, procurorii au explicat că cercetarea de la fața locului de azi a vizat în principal ridicarea cadavrelor și evaluarea situației. Cercetarea la fața locului ar urma să dureze cel puțin câteva zilei și urmează să se stabilească cine sunt persoanele care vor veni în continuare la audieri, după cum au precizat procurorii în cursul serii de sâmbătă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri