Desfășurare impresionată de forțe la Spitalul Matei Balș, în urma incendiului. Pompierii au ajuns după 8 minute de la apelul de urgență

Desfășurare impresionată de forțe la Spitalul Matei Balș, în urma incendiului. Pompierii au ajuns după 8 minute de la apelul de urgență

A fost activat planul roșu de intervenție în Capitală, vineri dimineață, după incendiul de la Spitalul Matei Balș. Sute

Comandantul intervenției, Colonelul Schiopu a făcut primele declarații după tragedie.

„Primul apel a intrat in dispecerat la 5:05, primul echipaj a ajuns ajuns la fața locului la 5:13, după 8 minute. A constatcă ardea cu flacaără decshisă la parterul cădirii, pe o suprafață de cirrca 100-120mp, au fost afectate 4 saloane, ardere genetralizată, cu degajări mari de fum și cu posibilităție de reale de extinedere la etajul 1, pe fațadă. S-au constituit echipe de căutare salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului. Am resuit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cat și de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane decedate, celelalte până la 102 au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către pavilioanele din spital…Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, 4 autoscări de salvarea de la înălțime, patru descarcerări și10 microbuze pentru transfer persoane”, a declaratcomandantul intervenției.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Medicul Opriță, cel care a coordonat intervenția medicală a declarat că peste 100 de angajațiau fost mobilizați pentru a se ocupa de pacienții afectați.

„La fața locului am avut 38 de echipaje pe prim-ajutor, 6 echipaje de Terapie Intensivă mobilă și 5 autospeciale de transfer personal si victime multiple. La nivelul spitalului nostru au fost mobilizați un număr de 100 de medici și asistenți pentru a interveni dacă este cazul. La fața locului au fost evacuate, în primă fază un număr de aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, SF Ioan și Pantelimon. Dintre aceste 44 de persoane evacuate, două se aflau în stare mai gravă și au necesitat măsuri de asistare respiratorie”, a declarat medicul care s-a ocupat de intervenție.

Cauza incendiului de la spitalul Matei Balș

Incendiul produs vineri dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, în care au pierit patru persoane, ar fi izbucnit de la o sursă de încălzire, potrivit B1 TV. Persoanele care au fost la fața la locului susțin că flacăra a fost atât de mare încât s-au spart toate ferestrele șis-a distrus totul în saloane. Nu se știe cu exactitate de unde a izbucnit focul, însă toți pacienții de acolo au fost afectați.

Pe lângă cele patru persoane decedate, alte peste 100 au fost evacuate, iar la fața locului au intervenit nu mai puțin de 24 de autospeciale.

„Au fost trei persoane care au decedat atunci, în incendiu, și o persoană resuscitată care, din păcate, nu a supraviețuit. Asigur pe toată lumea că vom ajuta aceste familii. Ceilalți pacienți au fost transferați. Unii sunt încă la ATI la «Balș», patru după informațiile mele, ceilalți sunt transferați la patru spitale. Starea lor nu pare să se fi deterioarat.Era o clădire cu pacienți COVID-19 care a trebuit evacuată. Din discuțiile pe care le-am avut, intervenția a fost rapidă. Nu e nimic de reproșat acolo. Trebuie să vedem cauzele. Vorbim de o clădire veche, dar care fusese recent renovată. «Matei Balș» e una din instituțiile de sănătate care a fost bine finanțată în ultimii ani, atât din buget, cât și din alte surse. Știu că a fost aviz, el se dă înainte de a se face lucrări într-o clădire. Aștept rezultatele anchetei. Aștept rapoartele”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`