Dacia Duster apreciată de britanici: ”O lustruiți puțin și toți vor crede că este un Range Rover”

Foto: The Sunday Times

Dacia Duster a intrat recent pe piața britanică și a început să fie testat de jurnaliștii din această țară. The Sunday Times a publicat un material extrem de măgulitor la adresa SUV-ului românesc, scris de jurnalistul britanic Doom Joly, care i-a acordat Daciei Duster patru din cinci stele.

”O lustruiți puțin și vor crede că este un Range Rover” și ”o să iubiți această mașină”,  sunt doar câteva dintre cuvintele de laudă folosite de cunoscutul comediant britanic în materialul său despre Dacia Duster.

Testul lui Doom Joly este de fapt o poveste amuzantă, care începe cu un Duster cu tracțiune față apărut la ușa casei sale, din întâmplare chiar când soția sa dorea să-și schimbe mașina, un Mitsubishi Grandis MPV. Joly și familia sa, inclusiv câinele, au pornit cu mașina într-o scurtă excursie.

Joly spune despre SUV-ul românesc că este ”amuzant” și, ”în mod surprinzător, nu este o mașină urâtă”.  De asemenea, jurnalistul britanic a apreciat spațiul mare din portbagaj, iar copii săi au fost mulțumiți de interior: „îmi cunosc copiii, sunt un pic snobi şi nu mă aşteptam să le placă maşina”.

Doom Joly și-a încheiat test drive-ul cu o concluzie amuzantă: Dacia Duster arată ca și cum ar costa 25.000 de lire și ”trebuie să fie o păcăleală cu mașina asta, dar nu am descoperit-o”.

Dacia Duster – cel mai ieftin 4×4 din Marea Britanie

Dacia acceptă de la finele lunii iunie, pre-comenzi în Marea Britanie pentru modelul Duster, iar primele livrări vor avea loc în luna ianuarie a anului viitor. Brandul Dacia aflat sub umbrela Renault și-a făcut deja apariția în showroom-urile britanice. Astfel, cei 130 de dealeri ai mărcii au început să primească primele mașini românești de prezentare cu volan pe stânga.

Prețurile crossoverului pornesc de la 8.995 lire sterline, în timp ce versiunile 4×4 au un preț de pornire de 10.995 lire sterline. Spre comparație un Nissan Qashqai costă minimum 17.895£.

Dacia Duster este oferit pe piața din Marea Britanie în trei niveluri de echipare: Acces, Ambiance și Laureate, cu motorizări pe benzină de 1.6 litri (104 CP) și diesel – 1.5 litri (109 CP).

Propulsorul pe benzină este disponibil doar în cazul echipării entry-level Acces, dar se poate opta pentru ambele variante de tracțiuni. În plus, versiunea Acces oferă geamuri electrice față, patru airbag-uri și închidere centralizată. La opționale intră aerul condiționat și radioul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`