Reuniunea UE-AstraZeneca, suspendată după ce compania s-a retras, în plină criză legată de distribuția vaccinurilor

Reuniunea UE-AstraZeneca, suspendată după ce compania s-a retras, în plină criză legată de distribuția vaccinurilor
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Eșec în timpul discuțiilor dintre reprezentanții companiei farmaceuticeAstraZeneca și reprezentanții Comisiei Europene, desfășurate miercuri.Producătorul de medicamente s-a retras de la reuniunea ce urma să aibă loc miercuri cu Uniunea Europeană pentru a discuta despre livrările de vaccinuri, a comunicat un înalt oficial european, potrivit agenţiilor Reuters.

AstraZeneca s-a retras de la dicuțiile cu UE referitoare la distribuția vaccinurilor

Decizia reprezentanților companiei are loc în contextul în care UE insistă să ceară companiei explicaţii suplimentare despre anunţul de săptămâna trecută conform căruia va reduce livrările de vaccinuri în primul trimestru al anului, din cauza unei ‘scăderi de randament’.

AstraZeneca fusese deja convocată de două ori luni pentru a da explicaţii în faţa reprezentanţilor statelor membre şi ai Comisiei Europene.
Justificările sale au fost considerate ‘nesatisfăcătoare’, astfel încât o nouă reuniune a fost prevăzută pentru miercuri.

ȘefulAstraZenecaa apărat lansarea vaccinului împotriva coronavirusului înUE, pe fondul tensiunilor cu statele membre din cauza întârzierilor legate de aprovizionare. Pascal Soriot a declarat pentru ziarul italian La Repubblica că echipa sa lucrează „24/7 pentru a remedia foarte multe probleme legate de producție a vaccinului”, scriebbc.com.

ȘefulAstraZeneca, despre problemele legate de producția vaccinului împotrivaCOVID-19

El a spus că producția a fost „practic cu două luni în urmă față de locul în care am vrut să fim”. El a mai spus că decizia tardivă aUEde a semna contracte a acordat timp limitat pentru a rezolva deficiențele cu aprovizionarea.

Soriot, director executiv al multinaționalei britanice-suedeze, a declarat că un contract cu Marea Britanie a fost semnat cu trei luni înainte de cel încheiat cuUE, oferind mai mult timp pentru soluționarea erorilor.

El a declarat pentru La Repubblica că au apărut probleme la producția de vaccinuri „la scară mai mare” la două fabrici, una în Olanda și una în Belgia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`