5 cele mai bune filme cu Florin Piersic. „Haiducii lui Șaptecai”, serisa care i-a adus un succes de zile mari (VIDEO)

5 cele mai bune filme cu Florin Piersic. „Haiducii lui Șaptecai”, serisa care i-a adus un succes de zile mari (VIDEO)
FOTO: Facebook: Florin Piersic

Florin Piersic este unul dintre cei mai cunoscuți și mai ales îndrăgiți actori din România. Scena teatrului, dar și camerele de filmat l-au adus adesea în fața publicului, unde a cucerit inimile tuturor celor prezenți. Are peste 60 de ani de carieră artistică și este el însuşi un erou al teatrului şi cinematografiei româneşti.

Când spui Florin Piersic, inevitabil îţi vine în faţa ochilor imaginea neînfricatului Mărgelatu, cu pălăria pe-o parte şi scrâşnind nişte seminţe prin zâmbetul zeflemitor. Imaginea marelui actor este deopotrivă asociată cu bravul haiduc Pintea ori Anghel Şapte Cai. Cei de la Cinemagia au realizat un top cu cele mai bune și mai ales celebre în care a ajucat Florin Piersic:

5 cele mai celebre filme în care a jucat Florin Piersic

Haiducii lui Șapte Cai (1971)

Regia: Dinu Cocea

Gen film: Aventuri, Istoric

Haiducii lui Șaptecai, lansat în 1970, este cel de-al treilea film din seria Haiducilor, începută în 1966 de regizorul Dinu Cocea. Este nu numai cel mai bun film al seriei, dar şi primul episod din tripticul haiducului Şaptecai. În rolurile principale, alături de marele Florin Piersic, evoluează la fel de marii Marga Barbu, Toma Caragiu, Constantin Codrescu, Aimée Iacobescu, Mihai Mereuță și Colea Răutu.

Săptămâna nebunilor (1971)

Regia: Dinu Cocea

Gen film: Aventuri, Istoric

Este de-al treilea film al seriei Haiducii lui Şaptecai – Săptămâna nebunilor, în care ceata lui Anghel (Florin Piersic) vinde zestrea domniţei Ralu (Aimee Iacobescu) pentru a cumpăra arme pentru armata lui Tudor Vladimirescu, armată căreia se hotărăsc să i se alăture. Majoritatea secvenţelor surprind atmosfera încordată de la curtea lui Vodă Caragea, iar acţiunea gravitează în jurul casetei cu „giuvaiericale”. Deşi prins de Mamoulos (Colea Răutu) şi torturat cu sălbăticie de oamenii lui, Şaptecai reuşeşte să scape din temniţă, urmându-şi drumul. Ajutat de Aniţa (Marga Barbu), Răspopitul (Toma Caragiu), Parpanghel (Jean Constantin) şi alţi tovarăşi de haiducie, Anghel îşi vede în cele din urmă visul împlinit. Calliopi este o altă bijuterie dispărută din cămara domnească.

Pintea (1976)

Regia: Mircea Moldovan

Gen film: Aventuri, Dramă, Istoric

Acțiunea filmului se petrece în Maramureș la începutul secolului al XVIII-lea, unde ofițerul român Grigore Pintea (1670-1703) se întoarce in satul natal. După ce află că părinții săi au murit și alți săteni au fost schingiuiți pentru că au protestat împotriva nedreptăților săvârșite de oamenii grofului Bartolok, părăsește armata austriacă și devine haiduc, folosindu-și cunoștințele de tactică și strategie militară. Cetei sale i se alătură numeroși țărani care doreau să scape din robie, iar Pintea reușește să ocupe Cetatea Chioarului și apoi Baia. Dragostea pentru Iza îi înnobileaza sufletul si întregesc portretul de erou nemuritor.

Drumul Oaselor (1980)

Regia: Doru Nastase

Gen film: Aventuri, Istoric

Un grup al „Frăţiei” paşoptiste preia o comoară a lui Tudor din Vladimiri pentru a o schimba pe arme, la Braşov, în lupta cu arnăuţii şi cu propriile lor tentaţii. Mărgelatu, temut de mulţi, ajută rezistenţa în lupta împotriva autorităţilor statului. După aventuri palpitante, doar Mărgelatu ajunge teafar la capătul Drumului Oaselor şi îşi începe drumul spre nemurire, ca unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale cinematografiei româneşti.

Trandafirul Galben (1981)

Regia: Doru Nastase

Gen film: Acţiune

Continuând aventura din Drumul Oaselor, eroii filmului în frunte cu Mărgelatu, după o serie de aventuri şi depăşirea unor obstacole, aduc în ţară armele cumpărate de la Viena cu banii rezultaţi din vinderea odoarelor şi valorilor lăsate moştenire de Tudor Vladimirescu tocmai pentru acest scop. Astfel, ei contribuie la pregătirea revoluţiei de la 1848 din Ţările Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`