Cum se împart pe județe cele 90.000 de doze de vaccin anti-Covid ajunse luni în România

Cum se împart pe județe cele 90.000 de doze de vaccin anti-Covid ajunse luni în România
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

România a primit la începutul acestei noi tranșe din vaccinul anti-COVID-19 produs de companiile Pfizer și BioNTech.Luni dimineață a ajuns în România a șasea tranșă de ser împotriva noului coronavirus. Este vorba despre 92.430 de doze, aduse pe cale aeriană cu avioane care au aterizat pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Ulterior, acestea au fost distribuite către șase centrele din țară, pe cale terestră, transportul fiind asigurat de firma producătoare ”în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”.

România a primit, luni, a șasea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech: Cum au fost distribuite dozele în centrele din țară

Cele peste 92.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech au fost distribuite către șase centre din România, cele mai multe ajungând în București, Iași și Brașov

Iată, mai jos, cum au fost împărțite dozele din a șasea tranșă de vaccin care au ajuns luni în țara noastră:

– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

Reprezentanții Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV)au precizat că în centrele de vaccinare din România vor fi folosite atât dozele primite în tranșa de luni, cât și din cele din tranșele anterioare, în funcție de solicitările venite de la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

De asemenea, CNCAV menționează că reprezentanții companiei Pfizer au transmis că începând din 25 ianuarie se revine la programul inițial de livrare a vaccinurilor, urmând ca, în jurul datei de 15 februarie, să se crească numărul dozelor livrate.

Peste 95.000 de noi doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns marți, în România

Între timp, România a primit și marți o tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech, constând în 95.940 de doze. Și acestea au fost aduse cu transporturi aeriene și apoi distribuite către centrele din țară, după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 4.680 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 14.040 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 24.570 doze.

Valeriu Gheorghiță:Avem un deficit de117.000 de doze de vaccin

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin. În aceste condiții, s-a luat decizia ca angajații din domeniile esențiale care au fost programați la vaccinare în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie să fie reprogramați, în aceeași ordine, zece zile mai târziu.

„Avem un deficit de doze de 117.000.Acest deficit e generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am primit cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau alocate – 93.340 de doze.

Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea celor cu boli cronice sau a celor cu vârste peste 65 de ani și a celor din centrele de medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabile, va fi următoarea: din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 – 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 9 februarie”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`