Alte 11 persoane, suspecte de infectare cu tulpină britanică a SARS-COV-2, au fost testate. DSP extinde ancheta epidemiologică de la Școala 28 din București

Alte 11 persoane, suspecte de infectare cu tulpină britanică a SARS-COV-2, au fost testate. DSP extinde ancheta epidemiologică de la Școala 28 din București

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a prelevat probe de la încă 11 persoane suspecte că ar fi infectate cu noua tulpină COVID. Acțiunea are loc în cadrulanchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială 28 din Bucureşti,unde un angajat a fost confirmat cu tulpina britanică.

”Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul şcolii, DSP MB a decis extinderea anchetei epidemiologice şi au mai recoltat încă 11 probe la care se aşteaptă rezultatul”, a transmis, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Pacientul care lucrează la Şcoala 28 din Bucureşti nu este cadru didactic sau auziliar, ci personal nedidactic. În cazul celui de-a doilea pacient infectat cu noua tulpină, ancheta epidemiologică nu a fost finalizată.

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă seară, că nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR.

Două noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, depistate în București

Autoritățile au anunțat, sâmbătă, că în București au fost depistate două cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus.

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă înMarea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”.Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, au transmis autoritățile.

În acest context, Ministerul Sănătății a recomandat amânarea relaxării restricțiilor în București, însă la scurt timp Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că începând din 25 ianuarie, mai multe restricții vor fi ridicate în Capitală.

”Noi trebuie să ținem cont de faptul că trebuie să luăm în considerare aceleași cifre și aceleași acte normative pe care le-am avut în vedere atunci când am impus restricțiile. Așa este moral și legal”, a explicat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:51 - Guran (PNL), despre legea care-l ajută pe Iohannis să candideze la Senat: „Dacă unei singure persoane i se încalcă un drept, trebuie dată o lege și pentru o singură persoană” (VIDEO)
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)