Valeriu Gheorghiță: Numărul celor care s-au programat depășește numărul dozelor de vaccin disponibile. Trebuie să asigurăm și rapelul celor care au efectuat prima doză

Valeriu Gheorghiță: Numărul celor care s-au programat depășește numărul dozelor de vaccin disponibile. Trebuie să asigurăm și rapelul celor care au efectuat prima doză
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheroghiță, cooronatorul campaniei de vaccinare, a declarat vorbit, sâmbătă despre cum decurge campania de vaccinare anti-COVID-19, în acest moment în România.

Medicul a declarat pentru Digi24 cănumărul persoanelor care s-au programatpentru imunizare a crescut semnificativ. Româniase află printre primele țări din Europa ca acoperire a vaccinării și pe locul 3 în ceea ce privește media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori.

„Avem un nivel de acoperire de 2% din populație și ne situăm între primele țări europene ca acoperire a vaccinării și pe locul 3 în ceea ce privește media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori”, a declarat Gheorghiță pentru sursa citată.

Gheorghiță a explicat că numărul celor care s-au programat lavaccinare estemai mare decât cel al dozelor de vaccin disponibile.

„Odată cu etapa a doua și procesul de imunizare a persoanelor internate în centrele medico-sociale, respectiv deschiderea centrelor pentru persoane vârstnice, cu boli cronice, persoane care desfășoară activități esențiale, numărul celor care s-au programat în vederea vaccinării a fost semnificativ mai mare și depășește numărul dozelor disponibile. Ne bucură dorința românilor pentru activitatea de vaccinare. Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări și dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză și să vaccinăm persoane noi”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Premierul a anunțat că vaccinarea la nivel național se desfășoară conform planului

Florin Cîţu s-a declarat mulțumit de cum decurge campania națională de vaccinare, până în acest moment.Premierul a postat, sâmbătă, un mesaj pe pagina persoanală deFacebook, în care a declarat că imunizare merge conform planului și că păstrează obiectivul ca 10,4 milioane de români să fie vaccinaţi, cu ambele doze, până la sfârşitul lunii septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`