Cea mai mare pensie din România îl depășește și pe Donald Trump. Cât va încasa fostul președinte al SUA

Cea mai mare pensie din România îl depășește și pe Donald Trump. Cât va încasa fostul președinte al SUA
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA

Donald Trump, fostul președinte al SUA, ar urma să beneficieze de o pensie anuală de 221.400 de dolari anual, adică 18.450 de dolari pe lună. În România, țara în care risipa de bani publici este de mare notorietate, fostul lider american nu ar fi cel mai bine retribuit pensionar.

În România, cea mai mare pensie este de 78.634 de lei lunar, adică 19.600 de dolari, potrivit Ralucăi Turcan, ministru al Muncii. Totuși, Donald Trump ar putea să nu mai beneficieze de pensie prezidențială, în contextul în care punerea sa sub acuzare în Senat continuă, deși republicanul a părăsit Casa Albă, informează CNN.

Veniturile oferite de la stat lui Donald Trump ar putea crește. Beneficiile-extra presupun decontarea chiriei, a călătoriilor, spațiile de birouri, salariile pentru echipa sa.

Beneficii financiare consistente pentru foștii președinți ai SUA

Foştii preşedinţi ai SUA, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama au încasat fiecare, câte 500.000 de dolari în 2020, sub formă de subvenţii pentru plata chiriilor unor spaţii de birouri.

Legea pentru a sprijini financiar foștii președinți a fost votată în 1958, când Harry Truman se confrunta cu probleme financiare. Este o dezbatere aprinsă în SUA pe marginea acestui subiect în prezent. Mai mulți politicieni și diverse persoane publice solicită reducerea acestor beneficii fără cuantum limită, în condițiile în care foștii lideri de stat obțin câștiguri consistente și din susținerea de discursuri și publicarea de cărți.

În România, președintele statului încasează 3.000 de euro lunar net. În schimb există directori de instituții de stat care primesc peste 10.000 de euro lunar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`