Lucrările la blocul de locuinţe din Strada Visarion, oprite de procurori într-un dosar în care se investighează infracţiuni de fals în declaraţii şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare

Lucrările la blocul de locuinţe din Strada Visarion, oprite de procurori într-un dosar în care se investighează infracţiuni de fals în declaraţii şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare

Procurorii au decis oprirea temporară a lucrărilor la blocul de locuinţe din strada Visarion din București, ridicat după ce a fost demolată o celebră clădire construită în urma cu aproape 100 de ani după planurile arhitectului Ion Berindei. Procurorii investighează infracţiuni de fals în declaraţii şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de şase suspecţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare.

Procurorii noteză în ordonanţă că, în cursul anului 2017, doi proprietari ai unei clădiri din Strada Visarion, Sector 1, Bucureşti, situat într-o zonă protejată construită şi de o importantă valoare culturală, au declarat în fals în faţa notarului că imobilul a dispărut ca urmare a autodemolării, cu toate că în realitate existau elemente de construcţie pe teren.

Ulterior, spun anchetatorii, doi suspecţi, funcţionari în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1, ar fi falsificat cartea funciară, în sensul că au radiat construcţiile, cu toate că aveau cunoştinţă că acestea nu erau demolate.

„În perioada 2017 – 2019, un suspect, care a dobândit ulterior în proprietate imobilul, a demolat elemente de construcţie fără existenţa unei autorizaţii de desfiinţare şi a demarat construirea unui bloc de locuinţe. În timp ce imobilul era demolat, o suspectă, poliţist local în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală, a constatat că erau efectuate lucrări de demolare a imobilului fără existenţa unei autorizaţii de desfiinţare şi a întocmit un proces verbal, dar a omis sesizarea organelor de urmărire penală”, se menţionează în comunicat.

Parchetul informează că prin ordonanţa procurorului din data de 19 ianuarie s-a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor la blocul de locuinţe din Strada Visarion.

În acest caz, Parchetul face cercetări pentru infracţiunile de fals în declaraţii şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare, fiind vizați și doi funcţionari de la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1, care ar fi falsificat cartea funciară.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot