Joe Biden readuce speranța în SUA. Senatori americani: „Azi, democrația se ridică și se scutură de praf” / „E momentul unificării. Noua administrație vine cu un nou început” (VIDEO)

Joe Biden readuce speranța în SUA. Senatori americani: „Azi, democrația se ridică și se scutură de praf” / „E momentul unificării. Noua administrație vine cu un nou început” (VIDEO)

Americani de rând și lideri deopotrivă privesc cu optimism spre viitorul, acum că Joe Biden a devenit președinte al Statelor Unite. Inclusiv politicieni republicani și-au manifestat încrederea că America va lăsa în urmă disensiunile și va fi din nou o națiune unită.

Senatori americani, reacții la învestirea lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA

Senatorul republican Roy Blunt a susținut că ceremonia de învestitură a lui Biden marchează momentul regăsirii și reapropierii.

„Nu e momentul divizării, e momentul unificării. O nouă administrație se instruie și aduce cu ea un nou început. Cu asta, marea noastră dezbatere națională merge înainte și o democrație determinată continuă și mai hotărât drumul spre o uniune mai perfectă, spre un viitor mai bun pentru toți americanii”, a declarat Blunt, citat de CNN.

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a spus, la rândul ei, că „azi e ziua în care democrația se ridică”: „Azi e ziua în care democrația se ridică, se scutură de praf și America face ce a făcut mereu: merge înainte ca națiune, sub ocrotirea lui Dumnezeu, unită, cu libertate și justiție pentru toți”

„244 de ani de democrație au culminat acum cu această ceremonie. E momentul în care liderii aduși pe scenă prin voința oamenilor promit să fie loiali Constituției, să o prețuiască și să o apere”, a mai spus Amy Klobuchar.

Aceasta a amintit și de violențele declanșate la Capitoliu, acum două săptămâni, de susținători ai lui Donald Trump. A precizat că acest moment i-a redeșteptat pe toți americanii și le-a readus aminte de responsabilitățile lor: „Ne angajăm azi să nu mai considerăm niciodată democrația ca fiind un bun dat și să sărbătorim mereu puterea ei. Sărbătorim rezistența și curajul ei”.

Democratul Joe Biden a depus jurământul de învestitură miercuri și a devenit oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite. În cadrul ceremoniei, acesta a subliniat că, astăzi, America nu celebrează triumful unui candidat, ci al „cauzei democrației” și a îndemnat la unitate națională.

Joe Biden e noul președinte al Statelor Unite. Ceremonia de învestitură

Urmăriți B1TV.ro și pe
`